Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Már legalább másfél évtizede megállíthatatlanul nő a lakossági hulladék mennyisége a Tiszában


Úszó szemét a Tiszán
Úszó szemét a Tiszán

Megállíthatatlanul ömlik a szemét a Tiszába. Még drágábban dolgoznak Balásyék, és elismerték, hogy valódi a birtokunkban lévő belső dokumentum. Európa a leggyorsabban melegedő kontinens egy friss klímajelentés szerint.

Megállíthatatlanul ömlik a szemét a Tiszába

Már legalább másfél évtizede nő a lakossági hulladék mennyisége a Tiszában. A legjobban a Tisza-tavon lehet látni, hogy mit is jelent ez a valóságban: szemétszigetek mellett úsznak el a hattyúk, mérgező mikroműanyagokkal teli nádasokban ívnak a keszegek, és orrfacsaró bűz van a tó legidillibb részein.

Még drágábban dolgoznak Balásyék, és elismerték, hogy valódi a birtokunkban lévő belső irat

Miután megjelent cikkünk az állami reklámokat gyártó és rendezvényeket szervező Lounge cégcsoport belső működéséről és árazásáról, Balásy Gyula cége több szerkesztőséghez eljuttatott egy közleményt. Ebben megerősítették, hogy a birtokunkban lévő táblázat hiteles, azonban a kommüniké több valótlan állítást is tartalmaz például az ellenük folyó nyomozással kapcsolatban.

Európa a leggyorsabban melegedő kontinens egy friss klímajelentés szerint

A globális átlagnál csaknem kétszer gyorsabban emelkedik Európa átlaghőmérséklete – állapította meg a Meteorológiai Világszervezet (WMO) és az Európai Unió éghajlatkutató ügynöksége (Copernicus). Az utóbbi öt év alapján az európai hőmérséklet 2,3 Celsius-fokkal haladja meg az iparosodás előtti szintet, miközben ez az érték globálisan csak 1,3 Celsius-fok.

„Nem hiányzik a magyarországi gyűlölködés meg az óriásplakátok szitokszavai” – interjú a Szélkiáltó zenekar zenészével

Indiában, a kelet Oxfordjaként is emlegetett Púné városában tanul és tanít nyolc hónapon keresztül az idén ötvenéves Szélkiáltó zenekarban ismertté lett Rozs Tamás. A zenész-zeneszerző, tanár a Szabad Pécsnek adott interjúban arról is beszélt, hogyan látja a magyarországi helyzetet a távolból.

Lemondott az izraeli katonai hírszerzés vezetője az októberi terrortámadással összefüggésben

Benyújtotta lemondását Aharon Haliva a Hamász palesztin terrorszervezet 2023. október 7-i, példátlan támadását lehetővé tevő hibák miatt. Sok más vezető viszont még nem vállalt felelősséget a merénylet megtörténtéért, a legszembetűnőbb Benjámin Netanjáhú izraeli miniszterelnök.

A brit kormányfő azt ígérte, hogy hamarosan megkezdik a menedékkérők kitoloncolását Ruandába

Rishi Sunak azt hangoztatta, hogy ha törik, ha szakad, tíz-tizenkét héten belül megkezdődhet a sokak által vitatott intézkedés végrehajtása, amelynek keretében Ruandába telepítik át az Egyesült Királyság határait illegálisan átlépő bevándorlókat.

Amit még tudni érdemes

Új részletek az orosz hálózat elleni műveletből: Ferihegyen fordítottak vissza egy Belaruszból érkező nőt (HVG)

A cseh titkosszolgálat által leleplezett, európai politikusokat befolyásoló orosz hálózat egyik figurája, Oleg Volosin felesége is részt vett volna azon a tavalyi konferencián, amelyet a Mi Hazánk szervezett a Parlamentben európai szélsőjobboldali pártoknak.

Balog Zoltán a saját lekötelezettjévé tette egyházát, ámokfutását dermedt csönd kíséri (444)

A reformátusok nincsenek felkészülve Balog hatalomtechnikai játszmáira, manipulációira, az általa kifejtett pszichikai nyomásra, a többség értetlen és tanácstalan.

Újra nőtt a tankerületek adóssága, a legnagyobb tartozást a Belső-Pesti Tankerületi Központ halmozta fel (Népszava)

Ez a tankerület, amelynek nemrég őrizetbe vették a gazdasági vezetőjét korrupciós bűncselekmények miatt.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG