Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Orbán Balázs szerint hazánk nem védekezett volna egy orosz katonai agresszióval szemben


Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Tihanyban 2024. augusztus 23-án
Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Tihanyban 2024. augusztus 23-án

A hírlevelet itt meg is hallgathatja:

please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:04:13 0:00

Orbán Balázs: 1956 tanulsága, hogy nem tanácsos felvenni a harcot az orosz agresszióval szemben. Magyar Péter a közmédiában: Köszönöm a lehetőséget, egy élmény volt. Nem jár, hanem kérni kell: tények az EU árvízikár-enyhítési forrásairól.

Orbán Balázs: 1956 tanulsága, hogy nem tanácsos felvenni a harcot az orosz agresszióval szemben

Orbán Viktor politikai igazgatója szerint 1956-ból kiindulva a magyar kormány valószínűleg nem tette volna azt, amit Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csinált, amikor Vlagyimir Putyin megtámadta a hazáját. Orbán Balázs szerint felelőtlenség volt a katonai védekezés Oroszországgal szemben.

Magyar Péter a közmédiában: Köszönöm a lehetőséget, egy élmény volt

A Tisza Párt elnöke élőben szerepelt az M1-en és a Kossuth rádióban, ahol válaszaiban megismételte a kritikáit a kormánnyal szemben: csődben a költségvetés, szétesnek a közszolgáltatások. Hangsúlyozta, hogy eddig minden sajtópert megnyertek a „propaganda ellen”, és közölte, hogy a meghívása ellenére megtartják a tüntetést az MTVA székházánál.

Egy másik cikkünkben arról számoltunk be, hogy Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta a legfőbb ügyész. A vádhatóság azt írta, hogy a lopás bűncselekménye miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter indítványt tett az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter képviselői mentelmi jogának felfüggesztésére. Az ügy előzménye egy belvárosi szórakozóhelyen elvett mobiltelefon, illetve az azzal készített felvétel.

Nem jár, hanem kérni kell: tények az EU árvízikár-enyhítési forrásairól

Olyan, mint a kutya vacsorája – jellemezte a magyar kormányfő az árvíz miatt felajánlott európai uniós pénzeket, pedig jobb feltételekkel, gyorsabb elbírálással és kisebb önrésszel jutna hozzá a kormány – persze feltétel az átláthatóság. Podcastunkban beszéltünk a szankciós rezsimet sértő magyar cégről is.

A magyaroknak is fel kell készülniük a kormányváltásra mielőbb – szakértő a lengyel jogállamiságról

Jogállamiságot sértő lépései miatt Lengyelország évekig együtt ült Magyarországgal az Európai Unió szégyenpadján, év végén azonban kormányváltás volt az országban, és az új kabibet nekikezdett a jogállamiság visszaállításának. Hogy halad ez a folyamat, és milyen tanulságokkal szolgál a lengyel példa Magyarország számára? Erről kérdeztük Anna Wójcik jogállamiság-szakértőt.

Nemzetbiztonsági Bizottság a Hezbollah-csipogókról: A magyar titkosszolgálatnak nem volt köze az eseményekhez

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnöke írt erről közösségi oldalán a testület ülése után. Sas Zoltán beszámolója szerint konkrét információkat kapott a Libanonban szeptember 17-én és 18-án felrobbant személyi hívókkal kapcsolatos ügyben.

Óriáspandákat hozhat a kínai akkumulátorüzem a debreceni állatkertbe?

„Az Ázsia élővilága iránti elkötelezettségét a Zoo Debrecen továbberősíti azzal, hogy reményei szerint a jövőben tovább-bővítheti állatállományát újabb ázsiai fajokkal” – közölte az intézmény. A tervhez kapcsolódik, hogy a kínai CATL akkumulátorgyár által is szponzorált idei Debreceni Virágkarneválon a vállalat felvonultatott egy kocsit, amelyről hungarocell pandák integettek a közönségnek. A figurákat később a Zoo Debrecennek ajándékozták, a debreceni állatkertben ugyanis szeptember 14-én és 15-én kínai őszközépünnepet és pandanapokat tartottak.

Vezető amerikai republikánus szenátor kritizálta keményen az orbáni külpolitikát

Magyarország akadályozza a hatékony fellépést a kínai fenyegetés ellen, illetve segíti Oroszországot az Ukrajna ellen indított háborújában, és túlságosan baráti kapcsolatot ápol Iránnal – jelentette ki Mitch McConnell republikánus szenátor.

A Kreml szerint az orosz nukleáris doktrína megváltoztatása figyelmeztetés a Nyugatnak

Az orosz nukleáris doktrína megváltoztatásának fő célja Ukrajna nyugati szövetségeseinek elrettentése attól, hogy támogassák az Oroszország elleni támadásokat – közölte a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov.

Eközben több órán át tartó rakéta- és drónzápor zúdult ismét az ukrán fővárosra. Az orosz megszállók hat rakétát és hetvennyolc iráni gyártású drónt lőttek ki Ukrajnára, az előbbiek közül négyet, utóbbiak közül hatvanhatot sikerült megsemmisítenie a légvédelemnek.

Az Egyesült Államok további nyolcmilliárd dollárnyi katonai támogatást jelentett be Ukrajnának

Joe Biden amerikai elnök újabb több mint nyolcmilliárd dolláros katonai segélyt jelentett be az ukrán kollégájával, Volodimir Zelenszkijjel folytatott csütörtöki találkozója előtt.

Amit még tudni érdemes

Magyar hadiipar – ’56 tanulsága vagy sem, de ezen a téren határozottan reagált a kormány az orosz invázióra (HVG)

Magyarország az európai védelmi ipari fejlesztések eminens tanulója: miközben az unió hadiipari és versenyképességi programjai még csak most jelölik ki a feladatokat, az Orbán-kormány – a németekre támaszkodva – már a termelés beindításánál tart.

XS
SM
MD
LG