Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Rengeteg a pazarlás Magyarországon, nem csak az ivóvízhelyzet romlik, az élővizeink is apadnak


Strandolók Balatonfüreden
Strandolók Balatonfüreden

Másfél balatonnyi belvíz folyik el évente – közben az ország megtikkad. RMDSZ-frakcióvezető: Nem kérte tőlünk a Fidesz, hogy lépjünk ki az Európai Néppártból, és üljünk át a patriótákhoz. Vége az európai energetika megváltását ígérő miniatomerőmű-tervnek.

Másfél balatonnyi belvíz folyik el évente – közben az ország megtikkad

Minden évben egyre nő az aszályos napok száma és csökken a lehulló csapadék mennyisége, mégis évi másfél balatonnyi belvizet vezetnek el. Magyarország vízkincse egyáltalán nem kimeríthetetlen, ennek ellenére rengeteg a pazarlás, miközben sok településen sok ember a mai napig a közkutakra van utalva. Nem csak az ivóvízhelyzet romlik, élővizeink is apadnak.

RMDSZ-frakcióvezető: Nem kérte tőlünk a Fidesz, hogy lépjünk ki az Európai Néppártból, és üljünk át a patriótákhoz

Románia kivételes szerepet szán magának a NATO keleti szárnyának erősítésében. A román politikát nem zavarja, ha Orbán Viktor a háborúpártiakhoz sorolja az országot. Csoma Botonddal, az RMDSZ frakcióvezetőjével, a román parlament belföldi hírszerzést felügyelő bizottságának tagjával beszélgettünk Tusnádfürdőn.

Vége az európai energetika megváltását ígérő miniatomerőmű-tervnek

A franciaországi előrehozott választás árnyékában egészen elsikkadt az EDF bejelentése, annak burkolt beismerése, hogy a következő évtized elejére mégsem érik be az új francia atomerőművi technológia gyümölcse, pedig ez az egész európai nukleárisfeltámadás-teória újragondolását eredményezheti.

Orbán Viktor ismét Várhelyi Olivért jelölte európai uniós biztosnak

Ismét Várhelyi Olivért jelölte EU-biztosnak a következő ötéves ciklusra a magyar miniszterelnök, ezt az X-en jelentette be Orbán Viktor. Ugyanakkor az Európai Bizottság elnöke egy női és egy férfi jelöltet is várt a tagállamoktól.

A lengyel külügy keményen visszaszólt Orbánnak, Putyinékkal javasolják az uniót Magyarországnak

Nem Lengyelország üzletel Vlagyimir Putyinnal, hanem a nemzetközi közösség peremére szorult Orbán Viktor – közölte a lengyel külügyminiszter-helyettes a magyar miniszterelnök Varsót is támadó hétvégi tusnádfürdői szónoklatára reagálva. Emellett ajánlotta, hogy Orbánék lépjenek ki az EU-ból, ha ennyire utálják, és hozzanak létre uniót a Putyinhoz hasonló autoriter vezetőkkel.

Ukrajna második napja támad orosz energetikai létesítményeket

Ukrajna hétfő reggel dróntámadásokba kezdett oroszországi célpontok ellen, két területen is kárt tett energetikai létesítményekben – közölte a moszkvai védelmi minisztérium egy nappal azután, hogy egy állítólagos ukrán támadás nyomán kigyulladt egy orosz olajfinomító.

Madurót hirdették ki a venezuelai elnökválasztás győztesének, de az ellenzék vitatja az eredményt

A venezuelai ellenzék állítja, hogy az ő jelöltje nyerte a vasárnapi elnökválasztást, a helyzet tisztázását kezdeményezte a kormánynál, korábban Nicolás Maduro elnököt hirdette ki győztesnek.

Amit még tudni érdemes

Kémbankvagyon: míg a csehek keresik a jogi megoldást, az Orbán-kormány nem tesz semmit, pedig 26 milliárd forint a tét (Népszava)

Ma sincsen nyoma a cégnyilvántartásban annak a csőd- vagy felszámolási eljárásnak, amelyről Gulyás Gergely többször is említést tett.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG