Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Valamelyest nőtt az Orbánnal szimpatizáló képviselők száma az EP-ben, de a remélt nagy áttörés elmaradt


Orbán Viktor, Giorgia Meloni és Mateusz Morawiecki 2023. június 29-én Brüsszelben
Orbán Viktor, Giorgia Meloni és Mateusz Morawiecki 2023. június 29-én Brüsszelben

Brüsszel még nincs elfoglalva, de előreléptek az Orbán-barátok. Polgármester: „Harminc autóval szállították az embereket, volt, amelyik huszonegyszer fordult egy választókörzetben.” Tavaly negyedével kevesebb autót adtak le a bontókban.

Brüsszel még nincs elfoglalva, de előreléptek az Orbán-barátok

Franciaországban győztek Le Penék, pár hónappal az osztrák parlamenti választások előtt nyert a Szabadságpárt, Meloni tartja az első helyét Olaszországban, a spanyol Vox azonban visszaesett, ráadásul Szlovákiában és Hollandiában sem a radikálisok győztek. Magyarázó videónkban bemutatjuk, hogyan szerepeltek Európa-szerte az Orbán-barátok az EP-választáson.

Polgármester: „Harminc autóval szállították az embereket, volt, amelyik huszonegyszer fordult egy választókörzetben”

Délelőtt nyolcezer forintot fizettek a szavazatokért a borsodi Szendrőn, délután már csak hatezret értek az ikszek – állítja Szaniszló János. A város polgármestere szerint az önkormányzati választáson egyik ellenfele összesen hatmillió forintot költött a voksokra. A fideszes politikus úgy tudja: délután azért adtak kevesebbet, mert ellenfele azt gondolta, hogy fölényes győzelmet aratott. Nem így lett. Az ukrán határ menti Kispaládon a korábbi fideszes polgármester asszonynak a fia nyerte a választást, akit néhány éve százrendbeli közokirat-hamisítás és költségvetési csalás miatt ítéltek el. Az asszony polgármesterként több száz frissen honosított ukrán–magyar állampolgárt jelentett be a falubeliek házaiba.

Tavaly negyedével kevesebb autót adtak le a bontókban

Több mint 24 százalékkal kevesebben szabadultak meg legálisan öreg vagy totálkárosra tört autójuktól 2023-ban, mint egy évvel korábban. A Mol még tavaly júliusban vette át a piacot a hulladékkoncesszió részeként. Azóta csak a cég alvállalkozóinál lehet leadni a roncsautókat.

Magyarország egy évtized után visszatérhet a deficiteljárásba

Az Európai Bizottság szerdán megtette az első lépést a túlzott mértékű hiány miatti eljárás elindítására Magyarországgal és hat másik EU-tagállammal szemben. Az eljárás hivatalosan júliusban indulhat, de a brüsszeli testület csak novemberben tesz majd konkrét ajánlásokat az államháztartási hiánynak a GDP három százaléka alá szorítására.

Csaknem hárommilliárdból forgathatják az Operation Sámánt

Vélhetően a magyar katonák 2021-es kabuli mentőakciója adta az ötletet a filmhez, amelyre a kormány egyedi támogatással 1,067 milliárd forintot, a Nemzeti Filmintézet (NFI) pedig 1,7 milliárd forintot ad. A Honvédelmi Minisztérium szakmai támogatásával készülő alkotást az Aranyéletet és a Köntörfalakat is jegyző Dyga Zsombor rendezi, aki szerint egy érzelmekben és akcióban gazdag mozit készítenek.

Lábszárból kivett ideg beültetésével mentették meg egy nő látását a Semmelweis Egyetemen

A betegnek, egy középkorú nőnek egy központi idegrendszeri tumor okozott idegkárosodást, ennek következtében rendszeresen kiújuló, nem gyógyuló szaruhártyafekélye volt.

Az észak-koreai diktátor teljes támogatást ígért Oroszországnak az ukrajnai háborúhoz

Vlagyimir Putyin orosz elnök észak-koreai kollégájával, Kim Dzsongunnal tárgyalt a két ország közötti gazdasági és katonai együttműködés kiterjesztéséről. A távol-keleti sztálinista rezsim vezetője „teljes támogatásáról és szolidaritásáról biztosította az orosz kormányt, hadsereget és népet az Ukrajnában a szuverenitás, a biztonsági érdekek és a területi egység megvédésének érdekében folyó különleges hadművelet végrehajtásában”.

Amit még tudni érdemes

73 milliós osztalékot vett fel a Schadl–Völner-ügy korrupt végrehajtója, miután a bíróság 2,5 millióra mérsékelte a büntetését (24.hu)

M. E. 73 millió forint osztalékot vett fel Dr. Majorosi Eszter Végrehajtói Irodájától, amely végelszámolás alá is került. Az elítélt végrehajtó irodája kevesebb mint három és fél éves tevékenysége során 426 millió forint profitot termelt, amiből a vádak szerint 254 millió osztalék került Schadl Györgyhöz.

Exkluzív: Balog Zoltán különös utazásai Novák Katalinnal (Válasz Online)

Hogy hajszolhatta Balog Zoltán ennyire nonszensz döntésbe a kegyelmi ügyben Novák Katalint? Az ok: a két érintett közötti ősbizalmi, a hivatali racionalitást felülíró, a közszereplői bajtársiasságon messze túlmutató kapcsolat, amely 2012 óta számszerűsíthető formát is öltött.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG