Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A kormányközeli 4iG-vel kötött stratégiai megállapodást az RTL


A nemrég az online hírszerkesztőségétől megváló RTL Magyarország stratégiai partneri megállapodást kötött a kormányközeli 4iG Csoporttal. Az RTL adása továbbra is fogható marad a MinDig TV-ben, a csatorna streamingszolgáltatásait pedig a 4iG terjesztheti.

Közös bejelentésük szerint megállapodtak az RTL Magyarország lineáris csatornáinak terjesztéséről, valamint arról, hogy az RTL továbbra is elérhető marad a szabadon fogható MinDig TV-szolgáltatásban – számolt be a media1.hu.

Jövő januártól az RTL Magyarország mellett kizárólag a 4iG Csoport terjesztheti az RTL+ streamingszolgáltatását a hazai távközlési szolgáltatók közül. Ezzel a Vodafone Magyarország és a DIGI ügyfelei akár televíziós csomagjuk részeként is elérhetik majd az RTL+ teljes kínálatát, köztük az UEFA Bajnokok Ligája-mérkőzéseket – derül ki a közleményből.

Arról is megegyeztek, hogy a következő években a 4iG Csoport műsorgyártási üzletága támogatja az RTL Magyarországot az UEFA Bajnokok Ligája-mérkőzések közvetítésében.

A 4iG Csoport minden ügyfele számára elérhető lesz az RTL, az RTL KETTŐ, az RTL HÁROM, az RTL GOLD, az RTL OTTHON, a Film+, a Sorozat+, a Cool TV, a Muzsika TV, a Kölyökklub, a Moziklub, a Sorozatklub televíziós csatorna a választott előfizetési csomagtól függően.

„Ez az együttműködés stratégiai jelentőséggel bír az RTL+ szempontjából, egyúttal fontos állomás az RTL Magyarország transzformációjában is, ahol a partnerségek kulcsfontosságúak a hosszú távú üzleti fenntarthatóság megteremtésében. Nagy öröm számunkra, hogy a megállapodás révén az RTL Magyarország hozzájárulhat a 4iG Csoport értékajánlatának gazdagításához. Két vezető piaci szereplő megállapodása ez, aminek legfőbb nyertesei nézőink lesznek” – mondta Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója.

„Fontos mérföldkő a 4iG Csoport életében a most bejelentett megállapodás, hiszen vállalatcsoportunk az egyedüli hazai távközlési szolgáltató, amely jövő év januárjától az RTL Magyarország teljes portfólióját biztosíthatja ügyfeleinek, legyen szó lineáris televízióról, streamingszolgáltatásról vagy szabadon fogható csatornáról. A partnerség nem csupán a nézőkért és előfizetőkért zajló versenyben jelent fontos állomást, hanem támogatja a hazai televíziózási szokások megújulását, valamint a háttérben végzett fejlesztéseinknek köszönhetően magasabb szintre emelhetjük a digitális televíziózást, illetve a streamingszolgáltatásokat Magyarországon” – mondta Fekete Péter, a 4iG Csoport vezérigazgatója.

A 4iG Csoport hamarosan az új ONE márkanév alatt további, az RTL streamingszolgáltatását érintő és a hazai piacon egyedülálló tévé-előfizetési csomagokkal készül – írták a közleményben.

XS
SM
MD
LG