Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Átírják a fűzfői strand árlistáját, hogy ne legyen kirekesztő a családi jegy


A balatonfűzfői Tobruk strand árlistája
A balatonfűzfői Tobruk strand árlistája

Nem adtak el családi jegyet egy szivárványcsaládnak a balatonfűzfői strandon, mert a kiírás szerint „apa + anya + 2-3 gyerek” a feltétel – mint utóbb kiderült, hibásan, mert a testületi döntés csak két felnőttet ír elő. Délutáni jeggyel egyébként olcsóbb volt a bejutás, de a pénztáros megjegyzését diszkriminációnak érezték. A polgármester azt ígérte, átírják az ártáblát.

„Jó napot kívánok! Egy családi jegyet szeretnénk kérni.

Azzal nem járnak jól, mert délután 4 van, de maguknak egyébként sem tudnék ilyen jegyet adni.

De hát mi egy család vagyunk.

Magyarországon vagyunk, itt nem.”

Ez a beszélgetés zajlott le pár napja a balatonfűzfői Tobruk strandon a jegypénztárban, amikor a Család az család kampány elindításáról ismert Pál Márton és férfi párja két örökbefogadott gyerekével családi jegyet kért.

„Köpni-nyelni nem tudtunk, jelenetet sem akartunk rendezni a gyerekek előtt. Felnőttként mi már tudjuk kezelni ezeket a helyzeteket, amiből egyébként nem sok volt az elmúlt években, de valami hátborzongató érzés, amikor szembesítenek vele, hogy szerintük mi nem vagyunk család”írta Pál Márton a Facebookon.

Aki a gyerekeiket másodrangú állampolgárnak tekinti, az szégyellje magát, megteszik a megfelelő jogi lépéseket, és addig harcolnak, amíg kell, mert a család az család – fogalmazott.

Szanyi Szilvia, Balatonfűzfő polgármestere is reagált az esetre a Facebookon. Azt írta, hogy szerinte a strand strandolásra való, és nem a családpolitikai jogviták rendezésére. Úgy vélte, nem történt diszkrimináció, mert ha egy férfi, egy nő és két gyermek kért volna családi jegyet, munkatársuk őket is lebeszélte volna, hiszen jobban járnak a délutáni jeggyel.

„Ettől függetlenül az üzemeltető hibázott, mert nem a testületi döntésnek megfelelő kiírás szerepel a táblán, ami a következő: Family jegy: 2 fő felnőtt és max. 3 fő 14 év alatti gyermek. Ezt a hiányosságot azonnal pótolni fogjuk. Természetesen elnézést kérünk, és legközelebb megvásárolhatják a Family jegyet” – írta.

Pál Márton erre reagálva azt írta, hogy a strand valóban nem családpolitikai jogviták rendezésére való, de arra sem, hogy különbséget tegyenek a családok között megjegyzésekkel és piktogramokkal.

Szerinte teljesen felesleges megjegyzés volt a pénztáros részéről, amit hozzáfűzött a javaslatához, amivel megtörtént a verbális diszkrimináció.

XS
SM
MD
LG