Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Lehetett számítani az ukrajnai olajtranzit korlátozására, csak a magyar kormány nem készült fel a helyzetre


A Barátság kőolajvezeték Százhalombattán
A Barátság kőolajvezeték Százhalombattán

Ledobták-e a magyar gazdaságra az atombombát az ukránok? Tarr Zoltán: Nem azért jöttünk ide, hogy meggazdagodjunk. Kamala Harris máris összegyűjtötte a delegáltak többségének támogatását a jelöltséghez.

Ledobták-e a magyar gazdaságra az atombombát az ukránok?

Az oroszok Ukrajna elleni háborúja óta benne van a pakliban, hogy a magyar–orosz olaj- és gázügyben más kerül a racionális, gazdasági megfontolások helyébe, amiből valószínűtlen döntések születhetnek. A magyar kormány úgy tesz, mintha az olajtranzit korlátozása váratlanul érte volna, pedig valójában nem készült fel a helyzetre.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy mindaddig, amíg Ukrajna nem oldja fel ezt a kérdést, addig az Európai Békekeretből származó, 6,5 milliárd eurónyi értékű fegyverszállítási ellentételezés kifizetését mindenki elfelejtheti. Arra ugyanakkor nem tért ki, hogy Magyarország már hónapok óta blokkolja ezt.

Tarr Zoltán: Nem azért jöttünk ide, hogy meggazdagodjunk

Fejenként félmillió forintot adományoznak havonta a fizetésükből rászorulókat segítő szervezeteknek a Tisza Párt EP-képviselői – mondta a Szabad Európának Tarr Zoltán delegációvezető, aki tervei szerint ingázni fog Budapest és Brüsszel között. A református lelkészből lett politikus arról is beszélt, hogy nagy erőkkel dolgoznak szakemberek bevonásán, valamint a képviselőjelöltek kiválasztásán, hogy a lehető leghatékonyabb és legtisztességesebb kormányzóképes erőt tudják felmutatni a 2026-os országgyűlési választások előtt.

Kamala Harris összegyűjtötte a delegáltak többségének támogatását a jelöltséghez

Az amerikai sajtójelentések szerint gyakorlatilag mostanra biztossá vált, hogy a jelenlegi alelnök lesz a Demokrata Párt elnökjelöltje a november 5-i választáson, miközben kampánya már az első napon több mint nyolcvanmillió dollárt gyűjtött össze, ami rekordnak számít.

Egy akkumulátor-összeszerelőt már átadtak Debrecenben, azonban a tiltakozó civilek nem adják fel a küzdelmet

A nyilvánosság bevonása nélkül adtak át egy CATL által bérelt üzemet, amelynek előzetesen a tervét sem jelentették be. A Debrecenben akkumulátorgyárat építő kínai cég már másodszor módosítja a környezethasználati engedélyét, de még mindig sok kérdőjel van a gyár vízigénye és magzatkárosító hatású NMP-kibocsátása körül.

Pekingbe látogatott az ukrán külügyminiszter

Dmitro Kuleba tárgyalásainak fókuszában az áll, hogy miként segíthetne Kína véget vetni az utóbbi évek során igen szoros szövetségesévé váló Oroszország ukrajnai háborújának.

Az izraeli miniszterelnök szerint közel lehet a megállapodás a túszok kiszabadításáról

Benjámin Netanjáhú azt mondta a Gázai övezetben fogva tartottak családtagjainak, hogy immár közel lehet az érintettek hazajuttatását lehetővé tevő megállapodás. „Sajnos ez nem egyszerre fog történni, szakaszok lesznek. Azonban úgy hiszem, hogy előre tudjuk mozdítani a megállapodást” – jelentette ki.

Amit még tudni érdemes

Újabb 1300 embercsempészt engedett szabadon a kormány, de a börtönök így is tömve maradnak (HVG)

Az embercsempészek újabb körének elengedése sem hozott megoldást a börtönök zsúfoltságára. Folyamatosan nő a hűvösre tettek száma.

„Sztrájkolt? Azért kérdezem, hogy lázadó típus-e” – így faggatják a tanárokat az állami állásinterjúkon (Népszava)

Diszkriminatív és az egyenlő bánásmódról szóló jogszabállyal is ellentétes, ha valakit csak azért nem alkalmaznak állami intézményben, mert korábban elutasította a státusztörvényt.

Minden jót kíván a mai napra
a Szabad Európa budapesti szerkesztősége

XS
SM
MD
LG