Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Össztűz alá került Orbán Viktor az Európai Parlament strasbourgi ülésén


Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén 2024. október 9-én
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén 2024. október 9-én

A hírlevelet itt meg is hallgathatja:

please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:41 0:00

Csihi-puhi helyett politikai leszámolás Orbán Viktor és Ursula von der Leyen között. A tények helyett az összeesküvés-elméleteknek hisz a magyarok többsége. Új menekülttábor épülhet a Dunántúlon?

Csihi-puhi helyett politikai leszámolás Orbán Viktor és Ursula von der Leyen között

Miközben előzetesen csaknem mindenki Orbán Viktor és Magyar Péter szópárbajára várt, az EP szerdai plenáris vitájának valódi szenzációja az Európai Bizottság elnöke és a magyar kormányfő közötti példa nélküli konfrontáció volt, amely formailag a magyar soros elnökség programjáról szólt, végül azonban nyílt összecsapásba torkollott Orbán és számos kritikusa között.

A tények helyett az összeesküvés-elméleteknek hisz a magyarok többsége

A térségben a magyarok a legfogékonyabbak a dezinformációra, ők hiszik el leginkább az összeesküvés-elméleteket. Körülbelül 56 százalékuk nem hisz abban, hogy léteznek objektív tények, szerintük csak érdekvezérelt vélemények vannak – többek között ez derül ki a Political Capital kutatásából, amelyről Krekó Péterrel beszélgettünk a Dezinformáció hatalma című podcastunkban.

Újabb menekülttábor épülhet a Dunántúlon?

A Szabad Európa információi alapján a Nyugat.hu nézett utána azon hírnek, hogy Győr-Moson-Sopron megyében újabb menekülttábor lehet épülőben. Úgy tűnik, az országosan ismert vitnyédi építkezéshez hasonló projekt indult Écs településen, a ralisok körében népszerű Rábaringnél.

Amíg az Európai Unió korrumpálni tudja Orbán Viktort, nem lesznek reformok – szakértő az EU és a kormány viszonyáról

Mit tud és mit akar kezdeni az Európai Unió a renitens Magyarországgal? Elszigetelődött-e az EU-n belül Magyarország, és mennyit számít a soros elnökség? Hogy áll a bővítési folyamat, és lehet-e ennek a nyertese Orbán Viktor? Ezekről kérdeztük Nathalie Toccit, a nemzetközi kapcsolatok szakértőjét. A CEU-n megrendezett Budapest Fórum kapcsán volt lehetőségünk interjút készíteni vele.

Milyen világgazdasági hatásai lehetnének egy Izrael és Irán közötti totális háborúnak?

Az Izrael elleni október 1-jei iráni rakétatámadásokkal fokozódott a totális háború kitörésének kockázata a Közel-Keleten. A szakértők arra figyelmeztettek, hogy ez jelentős fennakadásokat okozhat a globális energiaellátásban, illetve hullámokat vethetne a világgazdaságban.

Egy friss felmérés szerint a tajvaniak többsége hajlandó lenne megvédeni a hazáját Kínával szemben

A tajvaniak többsége kész lenne megvédeni a hazáját egy kínai támadással szemben, noha a legtöbben nem tartják valószínűnek az inváziót a következő öt évben – derült ki egy friss közvélemény-kutatásból.

XS
SM
MD
LG