Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ittasan megvert egy nőt, ezért lemond a Fidesz EP-képviselője


Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, európai parlamenti képviselő beszédet mond Somogyváron 2024. augusztus 8-án
Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, európai parlamenti képviselő beszédet mond Somogyváron 2024. augusztus 8-án

Győrffy Balázs fideszes EP-képviselő, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a Facebookon jelentette be, hogy csütörtök este részegen bántalmazott egy nőt, ezért minden közéleti pozíciójáról lemond, és kilép a pártból is. A Fidesz közölte, hogy aki szembemegy az értékeikkel és a szabályaikkal, annak nincs helye a közösségükben.

A 45 éves Győrffy Balázs 2013-tól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, 2010–2024 között fideszes országgyűlési képviselő volt, 2024-től pedig a kormánypárt EP-képviselője.

„Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt. A múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredtem egy hölggyel, a vita a legnagyobb sajnálatomra tettlegességig fajult. Elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem. Cselekedetemet rettentően sajnálom. Noha sajnálatos módon nem emlékszem a történtekre, elfogadhatatlan, amit tettem” – írta Győrffy Balázs pénteken a Facebookon.

Elnézést kért mindenkitől: az érintettől, a családjától, a támogatóitól és a politikai közösségétől.

Mint írta, azok után, amit tett, nincs helye a közéletben, ezért minden közéleti pozíciójáról lemond, így az EP-képviselői mandátumáról és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöki tisztéről is, a Fideszből pedig kilép.

„Tettemért a közéleti felelősségen túl természetesen minden jogi következményt is vállalok” – írta.

A Fidesz a Facebookon reagált képviselője bejelentésre. Azt írták, hogy világos szabályaik és értékeik vannak, és aki ezeket megsérti, az nem lehet a közösségük tagja.

„Győrffy Balázs viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségünkből. Nem tűrjük az erőszakot, pláne nem a nőkkel szemben” – olvasható a Fidesz bejegyzésében.

A Blikk információi szerint Győrffy Balázs a Lánchíd környékén volt egy szórakozóhelyen csütörtök este, és már részegen “beszólt egy lánynak, amit a vele lévő társaság nem vett jó néven”.

A lap szerint a vitából verekedés lett, egy fiatal orvosi ellátásra szorult. Kihívták a rendőrséget is, és miután a fideszes politikus EP-képviselő, ezért a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) vitték, ahol garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt indult ellene eljárás.

XS
SM
MD
LG