Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Keresztes László LMP-s képviselőnek nem világos, hogy lett Vitézy a jelöltjük


Pillanatkép Keresztes Lászlóról az RTL Híradójában 2024. június 11-én
Pillanatkép Keresztes Lászlóról az RTL Híradójában 2024. június 11-én

Keresztes László, az LMP parlamenti képviselője választ vár arra, hogy Vitézy Dávid hogyan lett pártja főpolgármester-jelöltje. Szerinte egy pártnak akkor van létjogosultsága, ha fontos közügyeket tud képviselni.

„Vitézy Dávid jó szakember, de számomra is ködös, hogy milyen módon alakult ki az a helyzet, hogy Vitézy Dávid az LMP jelöltje lett. Aztán hogyan alakult ki az a helyzet, hogy Vitézy Dávid támogatására szólított fel a Fidesz is. Én magam is választ várok ezekre a kérdésekre” – mondta kedden az RTL-nek Keresztes László, az LMP országgyűlési képviselője.

Megkérdezték tőle azt is, hogy a választások után van-e még létjogosultsága az LMP-nek. Keresztes válasza szerint minden párt másodlagos ahhoz képest, hogy a fontos és jó közügyek a lényegesek. Egy párt létezésének akkor szűnik meg a jelentősége, amikor nem tud eszközként működni fontos közügyek képviseletére.

Vitézy Dávid, az Fidesz támogatásával induló LMP-s főpolgár-mesterjelölt a vasárnapi választáson csak pár száz szavazattal maradt el a győztes Karácsony Gergelytől. Vitézy a választás befejezése óta újraszámlálást akar, szerinte ugyanis valószínűleg olyan eljárásjogi hibák fordultak elő, amelyek befolyásolhatták a főpolgármester-választás végeredményét.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG