Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Koronavírus – Ismét 270 felett a halálos áldozatok száma


A Semmelweis Egyetem koronavírus-tesztet végző orvostanhallgatója a székesfehérvári Tündérkert Bölcsődében 2020. december 2-án
A Semmelweis Egyetem koronavírus-tesztet végző orvostanhallgatója a székesfehérvári Tündérkert Bölcsődében 2020. december 2-án

Az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma továbbra is csökkenést mutat, az elmúlt 24 óra halálos áldozatainak száma azonban ismét csúcsközelben van. A főváros 10 ezer tesztet ajánlott fel a kerületi önkormányzatoknak, hogy ezzel szűrhessék a diákokat és a pedagógusokat a jövő heti iskolanyitáskor.

Az elmúlt 24 órában a kormányzati járványportál adatai szerint 272 halálos áldozatot követelt a vírus okozta megbetegedés, velük az elhunytak száma 23 980 főre emelkedett.

Hétfő óta 2 837 új fertőzöttet regisztráltak, velük 728 078-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az aktív fertőzöttek száma 272 974. Kórházban 10 818 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1 209-en vannak lélegeztetőgépen.

A hivatalos kommunikáció szerint 2 969 647 embert oltottak be eddig, közülük 1 250 582-en a második oltást is megkapták.

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy koronavírus-teszteket oszt szét a főváros a kerületek között az április 19-re tervezett iskolanyitás előtt. Eddig 50 ezer tesztet osztottak szét a fővárosi lakosság és a kerületek között, ezúttal pedig 10 ezer tesztet ajánlanak fel a kerületi önkormányzatoknak, hogy ezzel szűrhessék a diákokat és a pedagógusokat.

Oroszi Beatrix, a Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai projektcsapat tagja arról beszélt a Népszavának, hogy „amíg valamennyi pedagógus meg nem kapja a második oltását és azt követően nem telik el még további két hét, a tanároknak, illetve az iskolába járó diákoknak maszkot kellene viselni és távolságot kellene tartani. Még akkor is, ha maszkban tanítani nem feltétlenül könnyű, de nem is lehetetlen.”

Póta György gyermekorvos a Szabad Európának megerősítette, hogy a járvány harmadik hullámában sokkal több a súlyos tünetekkel kórházba kerülő gyermek, és minden korcsoportot, de főleg az általános iskolás korosztályt, a tízévesnél idősebbeket érinti a betegség.

XS
SM
MD
LG