Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Bécsben meghosszabbították a teljes zárlatot


A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások miatt tüntettek Bécsben 2021. március 6-án
A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások miatt tüntettek Bécsben 2021. március 6-án

Május 2-áig zárva maradnak az üzletek, az iskolákba legkorábban április 26-án térhetnek vissza a diákok – jelentette be az osztrák főváros polgármestere. Az intézkedést a fővárosi kórházak túlterheltségével indokolta a polgármester.

„Aki egyszer is beszélt kórházban dolgozókkal, egészen másképpen tekint a dolgokra" – fogalmazott Michael Ludwig, aki orvosokkal konzultált, mielőtt bejelentette, hogy az osztrák fővárosban egyelőre marad a teljes zárlat.

Eredetileg április 18-ig tartott volna a járványszigor, amely ellen már márciusban is tüntettek a bécsiek, most azonban május 2-áig biztosan nem lesz lazítás. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy

  • zárva maradnak az üzletek és a közeli testi kontaktust igénylő szolgáltatások. Kivételt csak az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, illatszerboltok kaphatnak.
  • az iskolákba legkorábban április 26-án térhetnek vissza a diákok.
  • zárt terekben - a boltokban, a hivatalokban, a tömegközlekedésben, és egyes meghatározott, közkedvelt szabadtéri színhelyeken is kötelező az FFP2-es maszk viselése, továbbá a kétméteres távolságtartás.

Alsó-Ausztria követi a bécsi gyakorlatot, Burgenland szerdáig dönt az intézkedésekről – tudósít a bécsi Kurier című lap.

Michael Ludwig az intézkedések bejelentésekor hangsúlyozta, hogy a hosszabbítás mellett a döntő érv a kórházi intenzív osztályok helyzete volt. "Ez nem drámai, de súlyos helyzet" - mondja a városvezető.

Bécsben jelenleg 245 Covid-beteg van intenzív osztályon, ami 50 százalékkal több, mint a járvány második hullámának november végi csúcsértéke. 533 Covid-beteget kezelnek normál osztályokon.

XS
SM
MD
LG