Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Krekó Péter: „Biden visszalépésével nőttek a Demokrata Párt esélyei”


Bárki lesz is végül a demokrata elnökjelölt, választási esélyeik már attól javultak, hogy Joe Biden visszalépett – mondja Krekó Péter az Elemző Extrában. A Political Capital igazgatója szerint ahogy Biden visszalépését sem lehetett előre kiszámítani, úgy azt sem lehet biztosra venni, hogy Kamala Harris alelnök lesz az új demokrata jelölt.

Itt tudja megnézni a videópodcastot:

Itt tudja meghallgatni a beszélgetést:

Krekó Péter: „Biden visszalépésével nőttek a Demokrata Párt esélyei”
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:25:32 0:00

A beszélgetés fő gondolatai:

  • A Demokrata Párt most vagy tart egy mini-előválasztást, ahol a sikeres demokrata kormányzók indulnak, vagy némileg névlegessé teszik a jelölőkongresszust, és egy előre kiválasztott konszenzusos jelöltben állapodnak meg, aki nagy valószínűséggel Kamala Harris lesz.
  • Ha Kamala lesz a demokrata elnökjelölt, az azt is jelentené, hogy automatikusan meg tudja örökölni azokat a kampánypénzeket, amelyeket Joe Biden kampányába beadtak a donorok, illetve a párt.
  • Jót tenne a Demokrata Pártnak, ha nyilvánosan vitatkoznának a Donald Trumpnál jóval fiatalabb jelöltek, és azt az üzenetet küldhetnék, hogy mégiscsak van valamiféle demokratizmus.
  • Trumpnak új kampánystratégiát kell választania, hisz most ő lett az öreg, már nem annyira friss jelölt, amivel eddig ő revolverezte Bident.
  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG