Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lakner Zoltán: Nagyon csodálkozom, hogy Orbán Balázst nem rejtették el


Amióta Magyar Péter belépett a politikába, erre a pillanatra várt, hogy szemtől szembe kerüljön Orbán Viktorral – véli Lakner Zoltán. Szerinte érthetetlen, hogy nem rejtették el Orbán Balázst, hacsak nem a „meggrillezése” volt a miniszterelnök célja.

Az Elemző legfontosabb gondolatai:

  • Nem csak az az egyik fő összetevője az egész fideszes, orbáni, NER-es narratívának, hogy így vagy úgy, de ’56 örököseként vezetik le saját magukat, de az is, hogy Orbán Viktor mondja meg, hogy kell emlékezni a múltra, ő mondja meg, ki a nemzet és ki nem a nemzet. Onnantól, hogy elkezdik mások használni az ’56-os párhuzamot, ez a monopólium kicsúszik a kezéből.
  • Meglepő, hogy Orbán Balázst nem rejtették el a dolgozószobájában. A miniszterelnök ezzel vagy Orbán Balázst akarta „grillezni”, hogy Nézd meg, mit csináltál, edd meg, amit főztél, vagy ezzel akarja bizonyítani, hogy túl vannak a történelemértelmezési krízisen.
  • Nincs jó válasza Orbán Viktornak arra, hogy a szuverenitásunkat érintő, kínai hitelből épített stratégiai vasútvonal-beruházáshoz a saját apja bányájából viszik a követ. Itt van kommunikációs tudásának a határa.
  • Amióta Magyar Péter belépett a politikába, arra törekedett, hogy legyen egy ilyen szituáció, ezért próbálta vitára hívni Orbán Viktort. Alapvetően egy kicsit meg is előlegezte a 2026-os kampányt.

A beszélgetést itt tudja megnézni:

Ha csak hallgatná, azt pedig itt teheti meg:

Lakner Zoltán: Nagyon csodálkozom, hogy Orbán Balázst nem rejtették el
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:48:06 0:00
  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG