Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lakner Zoltán: Orbán mintha elveszítette volna a politikai realitásérzékét


Miközben összeomlóban a MÁV, az egészségügy, az oktatás, és nem sikerül leküzdeni a gazdasági nehézségeket, a miniszterelnök a pálya-kerékpározáshoz szükséges fejlesztésekről és az olimpiai eredmények elemzéséről ad ötvenperces interjút. Ez azt mutatja Lakner Zoltán szerint, mintha Orbán kezdené elveszíteni a politikai realitásérzékét, miközben korábban épp az jelentette a politikai sikerét, hogy ráérzett a fontos témákra.

Itt tudja megnézni a videópodcastot:

A hallgatható podcastot itt találja:

Lakner Zoltán: Orbán mintha elveszítette volna a politikai realitásérzékét
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:41:59 0:00

Az Elemző legfontosabb gondolatai:

  • A Madách gimnázium felmentett igazgatójának az esete is azt mutatja, hogy tekintélyelvű politizálás megy, ahelyett, hogy széles társadalmi vitát folytatna a kormány a társadalmilag fontos kérdésekről.
  • A kormánynak az lenne az érdeke, hogy minél több területen inkább csönd legyen, tehát a nyugalom látszatát próbálják elérni.
  • A kormányra most rádől, hogy éveken keresztül ellopták a fejlesztésekre fordítandó pénzeket.
  • Volt másfél évtizede a kormánynak, hogy felkészüljön a mostani klímahelyzetre, ehelyett elviccelték a kérdést.
  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG