Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lakner Zoltán: Orbán Viktor negatív viszonyítási pont lett az unióban


Orbán olyan helyzetbe kormányozta magát, amelyben az az Ursula von der Leyen mögötti széles koalíció összetartó ereje, hogy a magyar miniszterelnökkel szemben határozzák meg magukat – mondja Lakner Zoltán. Az Elemzőben beszélünk uniós elnökségről, Orbán körutazásáról és Magyar Péter szavazási stratégiájáról is.

A beszélgetés fő gondolatai:

  • Orbán Viktor a 2022-es választás után kicsekkolt a magyar belpolitikából, és a mostani választás után sem tért vissza, inkább a teljes elszállást választotta a világpolitika sztratoszférájába.
  • Orbán körutazása nem békemisszió, hiszen se tűzszüneti, se béketerve nincs.
  • Magyar Péter jelenleg potyautas-stratégiát visz a néppártban, de hosszú távon a fontos kérdésekben állást kell foglalnia.
  • Fontos Magyar Péter humanitárius segélyszállítmánya Ukrajnába, de a nem akadályozza meg, hogy a rakéta becsapódjon a kórházba.


Itt nézheti meg a podcastet:

Ha csak hallgatná, arra itt van lehetőség:

Lakner Zoltán: Orbán negatív viszonyítási pont lett az unióban
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:46:32 0:00

  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG