Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lakner Zoltán: Szó nincs arról, hogy a kormány most hirtelen visszatérne a kormányzáshoz


Már nem csak a Fidesz VIP-nek beszélt Orbán Viktor Kötcsén, érzik, hogy hangsúlyváltásra van szükség, és a mezei fideszest is meg kell nyugtatni, hogy látja a Tisza előretörését, de ura a helyzetnek – mondja Lakner Zoltán politológus.

Az Elemző legfontosabb gondolatai:

  • Van a politikai versengésnek és a tematikának egy olyan strukturális átalakulása, amire a Fidesznek választ kell adnia, miközben az elmúlt évek arról szóltak, hogy egy sajátos politikafelfogás jegyében egészen más dimenzióba vitték ki a politikai küzdelem tétjét, terepét.
  • Egyidejűleg zajlik Magyar Péter és Karácsony Gergely összegyurcsányozása, miközben ugyanaz a kormánymédia kéjelegve ír arról, hogy most már összeomlott a DK.
  • Nagy Márton eddigi számításai egyszer sem jöttek be, 2022-re, 2023-ra és 2024-re vonatkozóan sem. Ő pusztán annyit ígér most, hogy ha még több hatalmat kap, akkor 2025-re be fog jönni.
  • A tizenkétmilliárd eurót nem a magyar bürokrácia miatt nem tudjuk lehívni, ahogy Orbán Viktor mondja, hanem mert nincs a magyar költségvetésben pénz az önrészre. Lehet, hogy eljutunk odáig, hogy az uniós programokat kínai hitelből fogjuk megelőlegezni. Ez mindenképpen innováció, ha efelé tartunk, semmi köze nincs a magyar bürokrácia állapotához.
  • Az az igazi kérdés a fővárosban, hogy van-e érdek arra, hogy működtessék, erre kell választ adni. Nem olyan egyszerű összehozni egy új választást, négyötöd kell a közgyűlés önfeloszlatásához. Ezt a Karácsony Gergelyt támogató képviselők meg tudják akadályozni.

A beszélgetést itt tudja megnézni:

Ha inkább csak hallgatná, azt itt teheti meg:

Lakner Zoltán: Szó nincs arról, hogy a kormány most hirtelen visszatérne a kormányzáshoz
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:35:45 0:00

  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG