Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar Péter a közmédiában: Köszönöm a lehetőséget, egy élmény volt


Magyar Péter élőben az M1 reggeli műsorában 2024. szeptember 26-án
Magyar Péter élőben az M1 reggeli műsorában 2024. szeptember 26-án

A Tisza Párt elnöke élőben szerepelt az M1-en és a Kossuth rádióban csütörtök reggel, ahol válaszaiban megismételte a kritikáit a kormánnyal szemben: csődben a költségvetés, szétesnek a közszolgáltatások. Elmondta, hogy minden sajtópert megnyertek a „propaganda ellen”, és a meghívás ellenére megtartják a tüntetést az MTVA székházánál.

Magyar Péter saját videót forgatott a két interjú után az MTVA-ban, amelyet azzal kezdett, hogy 218 nap után bejutott a propaganda szívébe, amelyet a Karmelitából irányítanak. Szerinte a fél nyolcas M1-interjú váratlanul nyugodt beszélgetés volt, ahol végre igazságot is hallhattak a nézők. A Kossuth rádión más hangulatú beszélgetés folyt; a műsorvezető kellemetlenül érezte magát, amikor szembesítette azzal, hogy minden sajtópert elvesztettek vele szemben – tette hozzá.

Mint mondta, nem tehet mást az MTVA sem, élőben be kell olvasniuk, hogy mit hazudtak. Ha nem teszik meg, küldik a végrehajtókat.

Az M1-es interjúra egyébként Ordas Esztert, a Tisza Párt fővárosi képviselőjét hívták, de a párt az elnököt küldte. Magyar Péter szerint azért, mert ő tárgyalt a többi fővárosi frakcióval, a főpolgármesterrel is ő egyeztet, a közgyűlésbe ugyanakkor nem ül be.

Szerinte a közgyűlésnél jobban érdekli a fővárosiakat és a magyarokat, hogy miért áll a csőd szélén Budapest. Mint mondta, azért, mert a kormány 75 milliárd forintot vesz el szolidaritási adó néven évente, ahogy Gödtől és Pakstól is elveszi az iparűzési adót. „Csődben a költségvetés, egekben az államadósság, szétesnek a közszolgáltatások, penészesek a kórházak, nem működnek a liftek” – sorolta. Szerinte a Heim Pál kórházban egy gyereknek csak jövő májusra adnak időpontot hasi ultrahangra, az Uzsoki utcai kórházba pedig 2030-ra lehet bejutni térdprotézisműtétre, ha valaki most jelentkezik.

A fővárossal kapcsolatban azt mondta, hogy minden hatáskör a főpolgármesterhez van rendelve. Ezen változtatni szeretnének, hogy a képviselőknek több jogkörük legyen. Nem vesznek részt a fővárosi mutyikban, ami „az óbaloldal és a Fidesz között zajlik”, szerinte az embereknek elegük van a húszéves „Gyurcsány–Orbán-mutyiból (…) A kormány családbarátnak és kereszténynek hazudja magát, közben vasúti szárnyvonalakat és postákat zárnak be anélkül, hogy a helyiekkel egyeztetnének, sorra zárják be a vidéki szülészeteket, van, akinek másfél órát kell utaznia, közben soha ilyen kevés gyermek nem született, mint most, demográfiai katasztrófa felé tart Magyarország” – fogalmazott.

A 48 perc című M1-műsorba nem megy be vitatkozni Orbán Balázzsal, mert nem az a feladata, hogy tényleges pozícióval nem rendelkező tanácsadókkal beszélgessen, neki Orbán Viktor miniszterelnökkel van elszámolnivalója. Például az, hogy miért vásárolnak 650 milliárd forintért irodákat a miniszterelnök vejétől, amikor ilyen rossz állapotban van a gazdaság, és újabb megszorításokat jelentenek be.

A Diákhitel Központ szerződéseivel kapcsolatban azt mondta: már minden kérdésre válaszolt Hadházy Ákosnak, aki szerint Magyar Péter korábban vezérigazgatóként nemcsak a kormány parancsára, hanem saját érdekében is köthetett gyanús szerződéseket.

Korábbi cikkünk a témában: Lélegeztetőgépen tartott cégek, NER-es kutató, irreális határidők – megnéztük Magyar Péter szerződéseit

Ilyen szerződés született Trentin Balázs cégével, aki később a Tisza Pártnak is dolgozott. Magyar Péter szerint idén ismerte meg Trentint, akinek több cége volt, ezek egyike kapott szerződést a Diákhitel Központtól több száz másik céghez hasonlóan. Szerinte inkább az az érdekes, hogy miért kellett ötvenmilliós szerződést kötnie a TV2-vel hajnali hirdetésekre. Mint mondta, évente több száz millió forint értékben kötnek szerződéseket az állami cégek a propagandával, miközben kilencszázezer nyugdíjas él a létminimum alatt.

A volt barátnőjével készült, szerdán nyilvánosságra került interjúval kapcsolatban azt mondta, hogy azt pont ugyanott írták, ahol a volt feleségével, Varga Judittal készült beszélgetést. Nagy csalódás számára, hogy a volt barátnője elárulta a politikai családját, feljelentést fog tenni az ügyben. Állítása szerint vannak bizonyítékai arra, hogy volt barátnője 11 órányi felvételt adott át a Fidesznek, ahonnan havi ötmillió forintot kap.

A Tisza EP-delegációjának külföldi asszisztenseiről is kérdezték. Azt mondta, hogy a húsz-harminc asszisztensből mintegy négy lesz külföldi, ami bevett gyakorlat Brüsszelben; más pártok EP-delegációinak is vannak külföldi asszisztensei.

  • 16x9 Image

    Kertész Ádám

    Kertész Ádám a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének külsős újságíró munkatársa. Több mint húsz éve van a pályán, ezalatt számos szerkesztőségben dolgozott, egyebek mellett az InfoRádió, a Független Hírügynökség, a Kossuth rádió, a TV2, a Hír TV és több online hírportál munkatársa is volt.
    Vezetett rádióműsort, szerkesztett tévéműsort, tudósított, riportokat készített híradókba, hírműsorokba, cikkeket írt, hírt szerkesztett, a szakma szinte minden területén szerzett tapasztalatokat.

XS
SM
MD
LG