Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar Péter Budapestre hívta az újraválasztott Ursula von der Leyent


Magyar Péter és Tarr Zoltán Ursula von der Leyennel tárgyal az Európai Parlament székházában, Strasbourgban, Franciaországban 2024. július 18-án
Magyar Péter és Tarr Zoltán Ursula von der Leyennel tárgyal az Európai Parlament székházában, Strasbourgban, Franciaországban 2024. július 18-án

Még csütörtöki újraválasztása előtt egyeztetett Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-képviselője, valamint Tarr Zoltán delegációvezető az Európai Bizottság elnökével. Ursula von der Leyen örömmel fogadta a meghívást az őszi látogatásra. Szerdán három szakbizottságban választották meg alelnöknek a Tisza Párt EP-képviselőit.

Magyar Péter és Tarr Zoltán még azelőtt tárgyalt Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság (EB) elnökével, hogy újabb öt évre megválasztotta volna az Európai Parlament.

Magyar Péter jelezte az EB elnökének, hogy amennyiben a csütörtöki szavazáson az Európai Parlament bizalmat szavaz neki a következő ciklusra, ősszel szeretettel várja Magyarországon, hogy személyesen találkozhasson a magyar emberekkel.

„Elnök asszony elmondta, hogy örömmel jön Magyarországra, hogy tájékoztassa a honfitársainkat az Európáért és Magyarországért folytatott munkájáról. Egy személyes látogatás alkalmat nyújtana arra is, hogy elnök asszony cáfolja a fideszes propaganda személyével kapcsolatos hazugságait”írta Magyar Péter a Facebookon.

Szerdán három szakbizottságban lettek alelnökök a Tisza Párt képviselői. Gerzsenyi Gabriella a Regionális szakbizottság, Kulja András a környezetvédelmi, klímaügyi és közegészségügyi szakbizottság, Magyar Péter pedig az AFCO alelnöke lett, amely az EP alkotmányügyi bizottsága. Tarr Zoltán delegációvezetőt a CULT bizottság koordinátorává és szóvivőjévé választották meg.

A szintén Tisza párti EP-képviselő Kollár Kinga az egyik pénzügyi albizottság helyettes koordinátora lett.

Ahogy beszámoltunk róla, az EP-ben titkos szavazással csütörtökön újabb öt évre megválasztották az EB elnökének a tagállamok által jelölt Ursula von der Leyent, 401 szavazattal, 284 nem ellenében. Az EP 720 képviselőjéből 707-en szavaztak.

XS
SM
MD
LG