Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nem veszik el a diákoktól a mobilokat a Madách Imre Gimnáziumban


Az 1881-ben alapított Madách Imre Gimnázium épülete a főváros VII. kerületében, a Barcsay utca 5. szám alatt
Az 1881-ben alapított Madách Imre Gimnázium épülete a főváros VII. kerületében, a Barcsay utca 5. szám alatt

Azt írta a tantestület az erről szóló tájékoztatóban, hogy az iskola pedagógiai célja a digitális kultúra helyes használatára való nevelés, nem pedig a tiltás. „Bármelyik órán sor kerülhet az eszközök alkalmazására, így életszerűtlen lenne az állandó beadás-kivétel.”

A nevelőtestület a gimnázium honlapján emlékeztet arra, hogyaz intézmény házirendje már régóta tartalmazza a mobiltelefonok iskolai használatát, a kép- és hangrögzítés korlátait, amit eddig is betartattak. Hozzáteszik, hogy ennek érvényesítése szigorúbb lesz. Arra kérik a diákokat, hogy órai magatartásával senki se kockáztassa, hogy a tanítás előtt el kelljen venni az okoseszközöket.

Mint arról a Szabad Európa is beszámolt, augusztus 8-án jelent meg a rendelet arról, hogy milyen tárgyakat nem szabad bevinni az iskolába. A jogszabály két kategóriát határoz meg: vannak tiltott és korlátozottan használható tárgyak. Előbbiek a közbiztonságra veszélyes eszközök, míg utóbbiak közé tartoznak az okostelefonok, illetve az internetelérésre alkalmas okoseszközök.

A rendelet bírálói korábban éppen arra hívták fel a figyelmet, hogy ahelyett, hogy megpróbálna alternatívát mutatni, hogyan lehet bevonni a tanítás folyamatába az okoseszközöket, kizárólag a tiltás eszközével él.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG