Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor a fővárosi kampányról: Semmilyen egyeztetésben nem vettem részt


Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szavazni készül Budapesten az európai parlamenti és helyhatósági választásokon 2024. június 9-én. Fotó: Reuters / Bernadet
Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szavazni készül Budapesten az európai parlamenti és helyhatósági választásokon 2024. június 9-én. Fotó: Reuters / Bernadet

Orbán Viktor szerint az ország nem megosztott, a fővárosi kampányt Szentkirályi Alexandra irányította, az EP-választás szinte minden uniós országban a háborúról szól.

Orbán Viktort a szavazókörből kijövet kérdezhették az újságírók. Arra a kérdésre, hogy érez-e felelősséget az ország megosztottsága miatt, azt mondta, szerinte nem megosztott politikai törésvonalak mentén, hanem demokratikus, vannak különböző vélemények, ezek szerinte mindenkihez eljutnak, mindenki megfontolhatja őket.

Életében ez az első olyan EP-választás, amelyben van egy olyan téma, mely áthúzódik a tagállamok szinte mindegyikén. Azt mondta, a francia, a német, az olasz választási kampányt követte, szerinte mindegyik a háborúról szól, tehát ez egy összeurópai kérdés. Indokolt úgy értelmezni ezt a választási eredményt, hogy az európai emberek véleményt mondhattak a háborúról és a békéről. Ez a munka egyik fele, a másik felét az amerikai embereknek kell elvégezniük az amerikai elnökválasztáson – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy értesült-e az újabb bicskei pedofilügyről, amelynek egy 11 éves kislány az áldozata az ottani gyermekotthonban – az elkövetőt kirúgták –, a miniszterelnök azt állította, hogy nem hallott az esetről. Hozzátette: semmi sincs rendben, mindent megszigorítottak, és küzdeni fognak, hogy minden rendben legyen.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha rosszabbul szerepel, kevesebb mandátumot kap a Fidesz, mint az előző választáson, azt mondta, nem fognak örülni.

A fővárosi kampányra, Szentkirályi Alexandra visszalépésére Orbán Viktor azt mondta: ő maga semmilyen egyeztetésben nem vett részt, csak az EP-kampánnyal foglalkozott. A fővárosi kampányt a kormányfő szerint Szentkirályi Alexandra irányította, akit a legjobb jelöltnek nevezett, szerinte jól oldotta meg a feladatot.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG