Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: Bennfentes források szerint Orbán Viktor „rendet akar tenni” a hátországban, és ez sokaknak fájhat


Orbán Viktor
Orbán Viktor

A hírlevelet meg is hallgathatja itt:

please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:04:36 0:00

Akár negyven képviselőjét is lecserélheti a Fidesz, tisztogatás jöhet a hátországban, Orbán coming outokról is beszélt. Balatoni Szövetség: Tizenöt évvel elkésett a Balaton partjait védő terv. „Beregsuránynál úsztunk át a Tiszán Magyarországra a háború elől” – ukrán menekültek, akikről a kormány levette a kezét.

Akár negyven képviselőjét lecserélheti a Fidesz, tisztogatás jöhet a hátországban, Orbán coming outokról is beszélt

A június eleji választások okozta rossz hangulat csak fokozódott a Fidesz vezetésében nyár végére amiatt, hogy Magyar Péter láthatóan stabilizálta támogatottságát, miközben a kormánypártnak ismét tüzet kellett oltania, ezúttal Bese Gergő melegbotránya kapcsán. Forrásaink szerint Orbán Viktor „rendet akar tenni” a hátországban, és ez sokaknak fájhat. Egymásnak teljesen ellentmondó információkat hallottunk a kormányátalakítással kapcsolatban.

Balatoni Szövetség: Tizenöt évvel elkésett a Balaton partjait védő terv

Több mint ezer vélemény, kritika érkezett a balatoni Vízparti Tervhez. Bár az Építési és Közlekedési Minisztérium a rendelet bevezetőjében azt írja, hogy céljuk olyan szabályozást alkotni, amely a vízparti területek közhasználatát, az épített és természeti örökségek megtartását szolgálja, és figyelembe veszi a tó terhelhetőségét, a civilek szerint a jelenlegi tervezet a befektetők és nem a Balaton érdekeit védi. A Szabadonban körbejárjuk a Balatont, hogy polgármesterek és civilek mondják el a véleményüket.

„Beregsuránynál úsztunk át a Tiszán Magyarországra a háború elől” – ukrán menekültek, akikről a kormány levette a kezét

Szeptember végéig még biztosan van fedél a feje felett annak az ötvenhárom ukrán menekültnek – főleg gyerekeknek és nőknek –, akiknek hetekkel ezelőtt menniük kellett Kocsról, miután a kormány levette a kezét a Kárpátaljáról érkezettekről, mondván, ott nincs is háború. A megkérdezettek többsége azt mondta: hazamennének, ha még lenne hova, és ha nem vinnék el a nagyobb gyerekeiket és a férjüket katonának. De nem kockáztatnak, inkább maradnak, annak ellenére, hogy bármikor utcára kerülhetnek, és sokan még ezt is köszönik Orbán Viktornak. Riport tanköteles gyerekekről, akiket a magyar állam nem segített beiskolázni. Történet arról, miért választotta Géza inkább a fagyos Tiszát, mint az ukrán frontot.

Kőszeg Ferenc: Arról szó nincs, hogy mást mondtam volna, mint amit gondolok

Kőszeg Ferenc szerint a Fidesz éppen azért indított propagandakampányt a szexuális kisebbségek ellen, hogy elterelje a figyelmet Szájer József ereszcsatornás botrányáról. A Magyar Helsinki Bizottság egyik legismertebb alapítója, korábbi elnöke aláhúzta, hogy a menekültek vagy devianciák elleni kormányzati üzenetek azért működnek ennyire, mert a rasszista kijelentéseket helyettesítik.

Új ukrán adatok európai cégek szerepéről a szankciós rezsim kijátszásában

Új tárgyi bizonyítékokat mutatott be Ukrajna Brüsszelben annak alátámasztására, hogy nyugati cégek, köztük legalább hat EU-tagállambeli vállalat által gyártott és az orosz fegyveres erők által használt alkatrészek kerülnek a szankciós rezsim kijátszásával, valamilyen kerülőúton Oroszországba. Az egyik listán konkrét cég megnevezése nélkül Magyarország szerepel a gyártás helyeként.

Elemzés: Új háború kezdetét jelzik Izrael halálos légicsapásai Libanon ellen

Bár szárazföldi offenzívára egyelőre nem került sor, Izrael és a Hezbollah terrorszervezet máris olyan háborúban áll, amelyet korábban láthatólag mindkét fél próbált elkerülni. Izrael az utóbbi hetekben fokozta a légicsapásait, ami stratégia elemzők szerint igen kockázatos.

A közel ötszáz emberéletet követelő, legfrissebb izraeli légicsapásokról külön cikkben is beszámoltunk.

Újabb két pert nyert az Utcajogász a Kincsem Park szürke házának ügyében

A Szabad Európa korábban videóriportban számolt be a Lovi egykori dolgozóinak kálváriájáról, arról, hogy a szürke ház új tulajdonosa egyik pillanatról a másikra háromszorosára emelte a lakbérüket, és pert indított több lakó ellen. Az eljárásokban az Utcajogász képviseli őket. Az egyesület a zuglói önkormányzattal szemben is elkönyvelhet egy sikert.

Amit még tudni érdemes

Az árvíz hetében a kormányoldal 63 millió forintot költött politikai hirdetésre, huszonhatszor többet az ellenzéknél (Népszava)

Egyedül Orbán Viktor kormányfő Facebook-oldalára csaknem 46 milliót fordítottak.

Ijesztő mennyiségű mikroműanyagot mért a Tiszában és üledékében egy öt éven át tartó kutatás (444)

Brutális mennyiségben van jelen mikroműanyag a Tisza vizében és üledékében, de a mellékfolyóin még ennél is rosszabb a helyzet.

XS
SM
MD
LG