Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

RÖVID HÍREK

Ezen az oldalon összegyűjtjük azokat a híreket itthonról és külföldről, amelyeket fontosnak tartunk elmondani a Szabad Európa weboldalának hosszabb írásaink mellett. Legfontosabb híreinket minden reggel elküldjük Önnek hírlevélben is, ha feliratkozik szolgáltatásunkra. Így biztosan nem marad le egyetlen fontos információról sem.

KÁBÍTÓSZEREK Az idén nyáron több mint 200 új tétellel, köztük a "bika" néven elhíresült drog hatóanyagával bővült a tiltott pszichoaktív szerek listája - nyilatkozta Rétvári Bence, a KDNP alelnöke.

LABDARÚGÁS Az UEFA közölte, nem változtat döntésén, lehetnek nézők a jövő heti Bayern München-Sevilla európai Szuperkupa-mérkőzésen a Puskás Arénában. Közben a német együttes saját bajnokságában mégis zárt kapuk mögött játszik a Schalke 04 együttesével.

NORVÉGIA Szabadlábra helyezését kéri a legsúlysoabb norvég tömeggyilkos, írja az AFP. Andreas Breivik, szélsőjobboldali terrorista emellett ügyvédje szerint a norvég államot is be kívánja perelni, "embertelennek" érzi, hogy nem engedik oda a többi elítélthez. A férfi a legsúlyosabb norvégiai büntetést kapta, 21 év fegyházat, ami akármikor meghosszabbítható. Tízévente viszont az elítélt kérheti a szabadlábra helyezését. Breivik egyébként pár éve gyakoribbra változtatta a nevét, Fjotolf Hansen néven él már hivatalosan.

BELARUSZ Új orosz fegyvereket kért Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, amikor Szergej Sojgu orosz védelmi miniszterrel találkozott Minszkben.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG