Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ruff: „Sokan fognak most azon dolgozni, hogy előrehozott választás legyen Budapesten”


Sebzett vad Karácsony Gergely, akire most sokan fognak vadászni – véli Ruff Bálint. A kampánytanácsadó szerint emiatt sokak érdeke, hogy a főpolgármesternek ne legyen meg a közgyűlési többsége, és előrehozott választást csikarjanak ki. Lakner Zoltán szerint a Tisza Párt megerősödésével nem dőlt meg, hogy balról lehet leváltani a Fideszt, csak nem biztos, hogy ahhoz baloldali párt kell. Az Elemzőben a választási eredmények következményei.

A beszélgetés főbb megállapításai:

  • Lett kétmillió szavazója a Fidesznek két olyan év után, amikor két számjegyű infláció volt, volt egy pedofilbotrány, és a magyar gazdaság megszűnt növekedni.
  • Hogy mekkora politikai pofont kapott a Fidesz Magyar Pétertől, azt a következő fél évben fogjuk igazán látni, de tény, hogy nem volt az elmúlt 14 évben olyan, hogy a második helyezett lőtávolságon belül került.
  • A kis szavazatkülönbség Karácsony Gergely és Vitézy Dávid között jogossá teszi a jogi kérdések rendezését.
  • Szentkirályi Alexandra visszaléptetése kapcsán el tudja képzelni, hogy a forgatókönyvek közé tartozott az is, hogy a választási eredmény megkérdőjelezése felmerüljön stratégiaként.
  • Eddig politikai szerencse övezte Magyar Péter minden lépését, de vége a kegyelmi állapotnak. Most jön a nagy munka.
  • Magyar Péter kivonulása a tévéstúdióból rendben van, de embereket vallási hovatartozásuk miatt listázni ezek után már nagyon nincs rendben
  • Bárkinek, aki akár a fővárosban, akár vidéken polgármesterként többséget szerzett – látva az országos politikai erőviszonyokat –, ha polgármester akar maradni, tudatosítania kell magában, hogy igen nagy részben Tisza-párti szavazatokkal szerezte meg a mandátumát.

Itt tudja meghallgatni a beszélgetést:

Ruff: „Sokan fognak most azon dolgozni, hogy előrehozott választás legyen Budapesten”
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 1:13:33 0:00
  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG