Nemcsak a termés mennyiségét, de a minőségét is károsan befolyásolja a klímaváltozás. A tea antioxidáns tartalmára és ízére is hatással van, ha előbb köszönt be a meleg, illetve ha egyszerre túl sok csapadék éri. Egyvalaminek kedveznek ezek a változások: a kártevőknek, ami miatt szintén fájhat most a teatermesztők feje. Egy tajvani teaültetvényes, Sien Sun-ji azt mondja, megpróbál alkalmazkodni a klímaváltozáshoz, és megmenteni a teacserjéit. „Ez a birtok biztosította a családom számára a megélhetést gyerekkorom óta. Mindent megteszek, hogy megmentsem.”
A klímaváltozás miatt várhatóan kevesebb lesz a tea
Tajvan teaültetvényein körülbelül feleannyi termést tudnak leszüretelni a klímaváltozás miatt gyakori szélsőséges időjárási körülményeknek köszönhetően, mint a korábbi években.

5
Tajvan teatermése korábban sem közelítette meg Kínáét vagy Indiáét a mennyiség tekintetében, de simán verte őket a termés minőségében, főleg a magashegyi területeken termesztett úlong teafajta

6
Megkóstolják a frissen szüretelt teát. A környéken élők négy éve figyelik, milyen hatása van a klímaváltozásnak a teára. Azt mondják, a szélsőséges időjárási körülmények miatt kissé ízetlenebb lett a termés

7
Sien Sun-ji édesanyja szárítja a nedvességet a tealevelekről szüret előtt. Az évszázados rekordot megdöntő aszály után idén egyszerre árasztotta el nagy mennyiségű csapadék az ültetvényeket. A teaültetvény birtokosa szerint idén körülbelül hatszáz kilogramm termést tud betakarítani, ami épp a fele a tavalyi mennyiségnek

8
Lin Siu-ruej, a tea kártevőinek kutatója azt mondja, a korábban beköszöntő meleg és a hosszú ideig tartó aszály sok kártevőnek kedvez