Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tiszaburán nagyon sok szavazat cserélt ma gazdát, van, amelyikért ötvenezret is fizethettek


Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Tiszaburán 150-200 szavazatot is vásárolhattak vasárnap. Megugrott a tarifa az ikszekért, van, aki ötvenezer forintot is kínál – mondta Farkas László, Tiszabura jelenlegi polgármestere nem sokkal urnazárás után. A regnáló polgármester szerint legalább harminc tanúvallomásuk van a választási csalásra és a szavazatvásárlásra, ezeket nemsokára nyilvánosságra hozzák.

A 17 órai adatok szerint hetvenszázalékos volt a részvétel, azaz 1940 voksolásra jogosultból csupán 582-en nem éltek alapvető jogaikkal. Tiszabura polgármestere, az ORÖ elnökének megbuktatásában főszerepet játszó Farkas László szerint a településen „csúfos véget ért a választás”.

„Sajnos a szociálisan érzékeny cigányság újra áldozata lett azoknak a forintoknak, amelyeken keresztül nagyon sok szavazat cserélt ma gazdát. Nagyjából úgy gondoljuk, hogy legalább 150-200 olyan szavazat kerülhetett ezáltal rossz helyre, amely akár ötvenezer forintot is nyújtott egy-egy szavazatért Tiszaburán, amiről nagyon sok tanúvallomás, videófelvétel, hangfelvétel és mindenféle olyan egyéb bizonyíték van, amelyeket hamarosan be fogunk mutatni” – mondta közösségi oldalán a jelenlegi polgármester.

A helyi politikus szerint Tiszaburán már hetek óta látszott, hogy a választások nem a legdemokratikusabb úton fognak zajlani. Farkas László azt mondta: dokumentálták és bizonyítani tudják a választási csalásokat.

„Harminc olyan tanúvallomásunk van, videófelvételünk, hangfelvételünk, amelyeken a tiszaburai választópolgárok szavazatait megvásárolják. Nyilván valakinek semmi nem drága, akár húsz-harmincmillió forintot is ki tudnak bizonyos szavazatokért fizetni. Ez semmiképpen nem lehet a jövőkép Tiszaburán, úgyhogy én mindenesetre azt üzenem azoknak, akik ilyen eszközökkel élnek, hogy rendkívüli módon szégyelljék magukat. Nem lehet egy ilyen 3400 közeli települést ilyen helyzetbe hozni, hogy csak a pénz számít, és nem lehet tiszta versenyben normális eredményeket hirdetni” – tette hozzá.

Tiszaburán összesen öten indultak a polgármesteri székért.

  • 16x9 Image

    Báthory Róbert

    Báthory Róbert a magyarországi Szabad Európa szenior oknyomozó újságírója. Tizenhét éve dolgozik a médiában, ebből tíz évet a legnagyobb televíziók – az RTL Klub, a TV2, a Hír TV és az MTV – hír- és hírháttérműsorainál mint riporter, szerkesztő, illetve felelős szerkesztő. Ezt megelőzően a Kossuth rádió és a Rádió C munkatársa volt. 

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG