Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb postákat zártak be feltűnés nélkül


Egy vidéki postahivatal Magyarországon (képünk illusztráció)
Egy vidéki postahivatal Magyarországon (képünk illusztráció)

Mintegy száz helyen zárta be hivatalát a Magyar Posta, főleg kistelepüléseken, de Budapesten is történt ilyen. Az állami cég cikkünk megjelenéséig nem adott ki tájékoztatást. A dolgozók úgy tudják, októberben újabb bezárási hullám jöhet.

Augusztus 1-jével körülbelül száz postahivatal bezárásáról döntött a Magyar Posta, jellemzően az 1500 fő alatti kistelepüléseken, például Ladon, Sonkádon, Ecsegen, Csokvaományon, Szigetbecsén, Homokszentgyörgyön, Zalahalápon, Pusztazámoron, Pécselyen és Sáregresen – írja a 24.hu.

A lap úgy tudja: a Magyar Posta Zrt. hivatalosan semmit sem kommunikált a bezárásokról, és az elküldött kérdésekre sem válaszoltak. Tóth Zsuzsanna, a Postás Szakszervezet elnöke a lapnak megerősítette, hogy országosan mintegy száz postahivatal zárhat be, de pontos számot nem tudott mondani. Budapesten egy bérelt postahely szerződését mondta fel az állami cég.

Ehhez kapcsolódóan: Két bezárt postát megmentett a II. kerület

A szakszervezetnek nincs információja arról, hogy összesen hányan veszíthetik el az állásukat a bezárások miatt. Tóth Zsuzsanna szerint a Magyar Posta automatikusan felajánlja az állásukat vesztett dolgozóknak a környező településeken elérhető postai álláshelyeket, amennyiben vannak. A szakszervezet segít a tagjainak elhelyezkedni és lehetőségeket keresni – tette hozzá.

Mint mondta, a jelenlegi postabezárások oka egyértelműen a spórolás, hiszen számos kistelepülésen nagyon alacsony a postahivatalok forgalma, ezért az állami szolgáltató csak veszteséggel tudja fenntartani őket.

XS
SM
MD
LG