Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Rakétatámadás után Kijevben 2022. április 29-én. Az orosz erők nem sokkal az ukrán elnök és az ENSZ-főtitkár találkozója után mért csapást a fővárosra
Rakétatámadás után Kijevben 2022. április 29-én. Az orosz erők nem sokkal az ukrán elnök és az ENSZ-főtitkár találkozója után mért csapást a fővárosra

Az ukrán elnök szerint Oroszország az ENSZ-t akarta megalázni a Kijev elleni rakétatámadással

Meghalt a Szabad Európa egyik munkatársa az ukrán fővárost sújtó orosz rakétatámadásban. Ismét megkísérlik kimenekíteni az Azovsztalban rekedt civileket. Brit küldöttség vizsgálja a háborús bűncselekményeket Ukrajnában. Brit segélymunkások kerülhettek orosz katonák fogságába.

15:31 2022.04.29.

Volt amerikai tengerészgyalogos is elesett Ukrajnában

Meghalt egy volt amerikai tengerészgyalogos, aki az ukrán erők oldalán harcolt az Oroszországgal vívott háborúban, közölték hozzátartozói a médiával.

A 22 éves Willy Joseph Cancel az első ismert amerikai állampolgár, aki Ukrajnában harcolva halt meg. Édesanyja, Rebecca Cabrera a CNN-nek azt mondta, fia büntetés-végrehajtási tisztként dolgozott Tennessee-ben, és nem sokkal azelőtt jelentkezett a katonai magánvállalkozóhoz, hogy február végén megkezdődtek volna a harcok Ukrajnában. A CNN-nek elmondta, hogy a fiú beleegyezett, hogy Ukrajnába menjen.

„Azért akart odamenni, mert hitt abban, amiért Ukrajna harcol, és részt akart venni benne, azért, hogy a háború ne jöjjön ide, és hogy talán az amerikai katonáknak ne kelljen részt venniük benne” – mondta. Cabrera elmondta, hogy fia holttestét nem találták meg.

A hivatalos amerikai szervek nem erősítették meg a jelentést. Április 29-én a külügyminisztérium megerősítette, hogy nem javasolja az amerikai állampolgároknak az Ukrajnába utazást, már csak azért sem, mert kifejezetten célponttá válhatnak.

14:51 2022.04.29.

13:44 2022.04.29.

Szabad Ukrajna térre nevezik át egy stockholmi park egyik részét

A svédországi orosz nagykövetség közelében lévő Mariebergspark szóban forgó területének átnevezését Anna König Jerlmyr polgármester fontos jelzésnek nevezte, amellyel a moszkvai rezsim tettei ellen tiltakoznak és szolidaritásukat fejezik ki az ukrán nép mellett.

Számos európai városban átneveztek már közterületeket az ukrajnai háború kezdete óta. Az egyik első a sorban Vilnius volt, ahol az orosz nagykövetség melletti utca nevét Ukrajna hősei utcára változtatták. (AP)

13:25 2022.04.29.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG