Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén

Orosz invázió Ukrajnában - a megszállás első hetének eseményei percről percre

08:49 2022.02.24.

08:49 2022.02.24.

Gyalogsággal is támad Oroszország

Az ukrán határőrség szerint orosz szárazföldi csapatok léptek be Ukrajna területére.

(MTI)

08:54 2022.02.24.

Az EU a leghatározottabban elítéli a példátlan orosz katonai agressziót

Az Ukrajna elleni indokolatlan és igazolhatatlan orosz katonai akció súlyosan sérti a nemzetközi jogot, illetve aláássa az európai és a globális biztonságot és stabilitást – írta közös közleményében az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnöke.

Charles Michel és Ursula von der Leyen a leghatározottabban elítélte Oroszország „példátlan katonai agresszióját” Ukrajnával szemben.

Felszólították Moszkvát, hogy haladéktalanul szüntesse be a támadást, vonja vissza a hadsereget a szomszédos országból, valamint tartsa tiszteletben Ukrajna területi egységét, szuverenitását és függetlenségét.

„Erő és kényszerítés ilyesfajta alkalmazásának nincs helye a 21. században” – írták.

Az Európai Tanács elnöke a fejleményekre tekintettel rendkívüli csúcstalálkozóra hívta össze csütörtök estére az EU-tagállamok vezetőit. A résztvevők a tervek szerint egyebek mellett megvitatják a további büntetőintézkedések kérdését, amelyek Charles Michel szerint rendkívül súlyos következményekkel fognak járni Oroszország számára.

Ursula von der Leyen arról számolt be, hogy az ülésen be fogja mutatni a tervezett újabb szankciós csomagot, amelynek véglegesítésén jelenleg is dolgozik az Európai Bizottság, és amelyet a huszonhét tagország vezetői várhatóan gyorsan el is fogadnak majd.

„Sajnálatosnak tartjuk az emberéletek kioltását és a szenvedést. Az EU és tagállamai készen állnak a gyors humanitárius vészhelyzeti reagálásra” – hangsúlyozták a kommünikében.

08:55 2022.02.24.

Korábban ezen a térképen foglaltuk össze az erőviszonyokat

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG