Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén

Orosz invázió Ukrajnában - a megszállás első hetének eseményei percről percre

10:03 2022.02.24.

Hét ukrán katona meghalt, tizenöt megsebesült az orosz légicsapásokban

Hét ukrán katona meghalt, tizenöt másik pedig megsebesült az első orosz légicsapásokban – közölte a kijevi belügyminisztérium.

A tájékoztatás szerint az ukrán fegyveres erők tizenkilenc tagja eltűnt, illetve az orosz hadsereg lerombolt egy hidat az Inhulec folyón.

Az orosz védelmi tárca arról számolt be, hogy a hadsereg a katonai infrastruktúrát, elsősorban a légibázisokat és a légvédelmet vette célba Ukrajnában, azonban a lakott területeket nem támadta.

„Az ukrán fegyveres erők légvédelmi eszközeit kiiktattuk, ahogy a légibázisok katonai infrastruktúráját is” – írta a minisztérium az Interfax híre szerint.

10:19 2022.02.24.

Térképen azok a városok, ahonnan robbanásokat jelentettek csütörtök reggel

10:33 2022.02.24.

Gazdasági miniszter: Németország orosz gáz nélkül is biztosítani tudja az energiaellátását

Németország orosz földgáz és kőolaj nélkül is biztosítani tudja az energiaellátását – szögezte le a berlini kormány gazdasági minisztere csütörtökön.

„Több gázt és szenet kell vásárolnunk más országoktól” – mondta Robert Habeck a ZDF televíziós csatornának adott interjújában, hozzátéve, hogy országa amúgy is túlságosan függ az orosz energiahordozóktól.

A tárcavezető arra számít, hogy az Ukrajna elleni orosz támadást követően rövid távon továbbra is emelkedni fognak az olaj- és gázárak, azonban reményét fejezte ki, hogy később kezelhető szinten stabilizálódnak majd.

Habeck végül kijelentette, nem hiszi, hogy rövid vagy akár közép távon működésbe léphetne az Északi Áramlat-2 gázvezeték, amelynek engedélyezését a német kormány a napokban függesztette fel Moszkva intézkedéseire válaszul.

10:44 2022.02.24.

Kárpátaljai helyzetkép

Az emberek nagy része nyugodt, sőt általános közösségi szolidaritás van kialakulóban. A közösségi média alapján az látszik, hogy a kárpátaljai lakosság nagy része kiáll a nemzeti egység, a kormány mellett, és lehetőség szerint próbálnak segíteni. Most kaptam felhívást közösségi gyűjtésről a hadsereg támogatására: aktivizálódott az önkéntes mozgalom az országon belül” - mondta a Szabad Európának Zubanics László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke. A teljes cikket itt olvashatja.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG