Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén

Orosz invázió Ukrajnában - a megszállás első hetének eseményei percről percre

14:27 2022.02.24.

Újabb reakciók az Ukrajna elleni támadásra

OLAF SCHOLZ NÉMET KANCELLÁR

„Putyin szenvedést és pusztítást hoz a közvetlen szomszédjába, megsérti Ukrajna szuverenitását és határait (…) Számtalan ártatlan ember életét veszélybe sodorja Ukrajnában – egy orosz testvérnép tagjait. Végezetül pedig veszélyezteti a kontinensünk békerendjét. Minderre nincs mentség. Ez Putyin háborúja.”

JAÍR LAPID IZRAELI KÜLÜGYMINISZTER

„Oroszország Ukrajna elleni támadása a nemzetközi rend súlyos megsértése. Izrael elítéli a támadást.”

ANTONIO COSTA PORTUGÁL KORMÁNYFŐ

„A válságra diplomáciai megoldást kellene találni (…) A NATO nem fog beavatkozni vagy fellépni Ukrajnában. Szívesen látjuk azokat az ukrán állampolgárokat, akiknek rokonaik, barátaik, ismerőseik vannak Portugáliában.”

MIHAIL HODORKOVSZKIJ VOLT OROSZ OLAJMÁGNÁS

„Putyin és köre kezdte a háborút a hatalmuk megőrzése, nem pedig az orosz nép érdekében. A támadó háború megindítása, a fegyveres erők személyes célokra való felhasználása jelzi, hogy egy, Putyin vezette junta ragadta magához a hatalmat Oroszországban.”

14:52 2022.02.24.

15:03 2022.02.24.

„Zuzana, bombáznak minket, sok katona és civil halt meg”

A szlovák elnök, Zuzana Čaputová írta ezt a közösségi oldalára beszámolva arról, hogy felhívta őt az ukrán elnök és Volodimir Zelenszkijnek ezek voltak az első szavai. Mint a szlovák elnök írta, Ukrajna támogatását kért, különösen Oroszország elleni kemény szankciók formájában, valamint anyagi segítséget a válsághelyzetben.

A szlovák elnök biztosította ukrán kollégáját, hogy számíthat Szlovákiára, segítséget nyújt Ukrajnának, hogy átvészeljék a legkeményebb helyzetet, amiben az ország találhatja magát.

15:12 2022.02.24.

Készülődik a Budapest Bike Maffia

„Hatalmas menekülthullám várható, ezért ebbe megint beleállunk", írja Facebook-oldalán a Budapest Bike Maffia. A civil szervezet, amely az utcán és a szociális ellátásban élő hajléktalanokat segíti, arra a hírre reagálva posztolt, hogy az orosz támadás miatt az eddigi legnagyobb menekülthullám érkezhet Ukrajnából. Mint írják, most terveznek, azután majd segítségre, önkéntesekre számítanak.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG