Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén
A harkivi Szabadság tér az orosz bombázás után, 2022. március 1-jén

Orosz invázió Ukrajnában - a megszállás első hetének eseményei percről percre

20:18 2022.02.26.

Németország is szállít fegyvereket Ukrajnának

Olaf Scholz német kancellár
Olaf Scholz német kancellár

Tankelhárító fegyvereket és föld-levegő rakétákat ad Ukrajnának a német kormány - jelentette be Olaf Scholz kancellár. Az előbbiből ezret, az utóbbiból ötszázat szállítanak az orosz megszállás ellen harcoló országnak. A döntés határozott fordulatot jelent Németország eddigi politikájában, amelynek alapelve volt, hogy nem szállítanak harci eszközöket konfliktus zónákba.

23:01 2022.02.26.

Franciaország és Hollandia is segít Ukrajna önvédelmében

A német kancellár után a francia elnök hivatala is utalt arra, hogy védelmi fegyverekkel és üzemanyaggal támogatja az ukrán erőket. Részt vesznek az orosz média és influenszerek által terjesztett dezinformáció visszaverésében.

Hollandia is újabb tankelhárító fegyverek és 200 Stringer rakéta küldéséről döntött.

Az EU külügyminiszterei vasárnap egyeztetnek az ukrán hadseregnek szánt további küldeményekről.

23:28 2022.02.26.

A közösségi média-szolgáltatók is léptek

A YouTube blokkolja a Russia Today orosz propaganda televízió adását Ukrajnában és felfüggeszti a csatorna nemzetközi reklámbevételeinek átutalását. A Facebookot működtető Meta is úgy döntött, hogy az orosz állami média nem hirdethet platformjain, és ugyancsak felfüggesztette a reklámbevételek megosztását.

08:49 2022.02.27.

Orosz csapatok Harkivban

Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója a Telegram közösségi oldalon írt arról, hogy orosz csapatszállító járműveket láttak Ukrajna második legnépesebb városának utcáin.

Ezt werősítik a közösségi oldalakon megjelent felvételek, amelyeken több könnyű katonai jármű halad Harkiv egyik utcáján.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG