Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Válasz Online: Felfüggesztették az Orbán Viktor irodáját is felszentelő plébánost, mert melegpartikon vehetett részt


Bese Gergő római katolikus plébános házszentelést tart a kormányfő hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban vízkereszt napján, 2022. január 6-án
Bese Gergő római katolikus plébános házszentelést tart a kormányfő hivatalának otthont adó Karmelita kolostorban vízkereszt napján, 2022. január 6-án

A kalocsa-kecskeméti érsek pénteki hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól Bese Gergő dunavecsei plébánost – írja a Válasz Online. „A Szájer-történethez mérhető, csak annál is durvább” – a lap szerint kormánykörökben így minősítették a plébánost leleplező videókat és egyéb bizonyítékokat. Bese Gergő nagy támogatója volt a kormány LMBTQ-ellenes politikájának, hozzá köthető civil szervezetek százmilliós támogatáshoz is jutottak. Frissítés:

A Válasz Online információi szerint a legfelsőbb kormányzati körökhöz is eljutott egy dosszié, amely azt bizonyíthatja, hogy Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, férfiakkal volt tartós intim kapcsolatban.

A lap négy Fidesz–KDNP-s politikustól hallott arról, hogy létezik egy akta, amely videófelvételeket, telefonos üzenetváltásokat tartalmaz, amely bizonyítja Bese Gergő homoszexuális kapcsolatait. Állításuk szerint a kisfilmek internetes melegpornó-felületekre is felkerültek. Bese Gergő papi hivatása mellett közszereplő és közíró, aki rendre televízióban, rádióban és online tesz hitet egyháza – és főként a Fidesz-kormány – alapelvei mellett – írja a lap.

Frissítés: Bese elkábított, rászedett áldozatnak tartja magát Bese Gergő pénteken közleményt juttatott el a 777 szerkesztőségéhez emailben, amelyben elnézést kért és elismerte, hogy bűnt követett el. “Hibát követtem el. Rászedtek, naivságomat kihasználták és elveszítettem a józan ítélőképességem. Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el. Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam, akinek csalódást okoztam” - fogalmazott. Mint írta, a következő hetekben szeretne visszavonulni, elcsendesedni, bűnbánatot gyakorolni, átgondolni az életét. A RTL Híradó információi szerint a volt dunavecsei plébános már hónapokkal ezelőtt jelezte a kalocsa-kecskeméti érseknek a kompromittáló felvételek várható felbukkanását. Akkor azt állította az érseknek a csatorna szerint, hogy leitatták, elkábították, másnap egy padon ébredt, és nem emlékszik a történtekre. Az RTL szerint azonban a felvételek alapján Bese Gergő nem elkábított áldozat, hanem aktív résztvevő, sőt, egyes videókat ő is készített, ez a karkötőiből derül ki.

Bese Gergő az elmúlt években a politikai kereszténység zászlóvivőjeként volt ismert a lap szerint. Két éve ő szentelte meg az egykori Karmelita kolostor kormányfői irodasorát, majd a pestisracok.hu szerkesztősége és a Megafon-központ irodáit is. A plébános emellett büszke békemenetelő, ott van a kormánypárti eredményvárókon és Orbán Viktor évértékelőjén, minden esetben szigorúan reverendában.

A lap arról is beszámolt, hogy 2022-ben választási kampányhelyszínként értelmezett egy budai templomot. Olyanokat mondott a mandineres Szilvay Gergelynek, hogy aki az ellenzékre szavaz, az valójában a falusi templomok tömeges bezárására, az egyházi iskolákban gyerekenként ötven-hatvanezer forintos tandíj bevezetésére, az egyházi szociális intézményekben havi 250-300 ezres díj kivetésére voksol – emlékeztet a lap. Bese Gergő az egyházinak látszó, de valójában KDNP-s Rétvári Bence holdudvarába tartozó vasarnap.hu internetes lapnál is dolgozik, jobbos megmondóember, véleményvezér – teszik hozzá.

A plébános a párizsi olimpiamegnyitó drag queenjeit is kommentálta a Mandinernek: mint mondta, bízik benne, hogy „mi a normalitás megőrzői tudunk lenni a Kárpát-medencében”. Korábban többször beszélt az LMBTQ-ideológia hódító szándékáról, valamint arról, hogy egy csonka családban növekvő fiúgyereknek milyen nehéz megtalálnia az utat saját identitásához, „és az LMBTQ-propaganda ebben a bizonytalan helyzetben találja meg a gyereket”.

Közben a Telex arról írt, hogy már nem elérhetőek Orbán Viktor Facebook-oldalán azok a fotók, amelyeken Bese Gergő házszentelést tart a miniszterelnöki hivatalban, a Karmelitában.

XS
SM
MD
LG