Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án

Elsöprő Fidesz-győzelem, parlamentben a Mi Hazánk. Mi a következő napok forgatókönyve?

A Fidesz–KDNP kétharmaddal nyerte a 2022-es választásokat. Simán bejutott a Mi Hazánk, a bejutás közelébe se került a Kétfarkú Kutya Párt. Orbán Viktor szerint mindenki összefogott ellenük az ukrán elnöktől „a nemzetközi erőközpontokig”. Márki-Zay Péter elismerte a vereséget.

07:55 2022.04.03.

Hadházy Ákos az elsők között szavazott

A Zuglóban induló jelölt a közösségi oldalán számolt be arról, hogy korán kelt, hogy az elsők között leadhassa a szavazatát. Azt kérte, hogy mindenki menjen el szavazni, és a részvételét ossza is meg a Facebookon, így mutatva példát azoknak, akik még mindig nem döntöttek arról, hogy választanak-e.

Hadházy egyebek között azt írta, hogy ez a meccs nincs lefutva és minden azon múlik, el tudnak-e vinni a választók magukkal olyan embereket is szavazni, akiknek ugyan elegük van a rendszerből, de nem hisznek a szavazatuk erejében.

07:43 2022.04.03.

Tíz százalék körüli feldolgozottságnál közlik majd az első eredményt

Erről Nemzeti Választási Iroda elnöke, Nagy Attila beszélt az InfoRádóban. Azt mondta, hogy először az egyéni, utána a listás, majd a népszavazási szavazólapokat fogják megszámolni.

Arról is beszélt, hogy tesztelték a rendszert, két országos főpróbát is tartottak, amikor megnézték, hogy minden helyi választási iroda be tud-e jelentkezni, be tudja-e táplálni a megszülető eredményeket, és ezeket a rendszer képes-e összesíteni. Nagy Attila szerint a rendszer teljes mértékben felkészül a vasárnapi feladatokra.

07:28 2022.04.03.

Szerbiában is választanak

A nyugat-balkáni országban elnökválasztást és az előrehozott parlamenti választást tartanak. Ott reggel 7-kor nyíltak a szavazóhelyiségek.

A szavazójoggal rendelkező, valamivel több mint 6,5 millió szerb állampolgár 19 lista közül választhat a parlamenti választáson, és nyolc jelölt közül választhatja ki, hogy ki legyen Szerbia következő köztársasági elnöke.

A többpártrendszer szerbiai bevezetése óta ez a tizenharmadik parlamenti választás. 2912 képviselőjelölt indult a 250 tagú parlamentbe történő bejutásért, ami azt jelenti, hogy egy parlamenti helyért 11-en szálltak versenybe. (MTI)

07:19 2022.04.03.

Rendben megkezdődött a népszavazás is

A kormány által kezdeményezett, gyermekvédelminek mondott népszavazás a rendszerváltozás utáni nyolcadik országos referendum Magyarországon.

Az alábbi négy kérdésre várják a szavazók válaszát:

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG