Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án

Elsöprő Fidesz-győzelem, parlamentben a Mi Hazánk. Mi a következő napok forgatókönyve?

A Fidesz–KDNP kétharmaddal nyerte a 2022-es választásokat. Simán bejutott a Mi Hazánk, a bejutás közelébe se került a Kétfarkú Kutya Párt. Orbán Viktor szerint mindenki összefogott ellenük az ukrán elnöktől „a nemzetközi erőközpontokig”. Márki-Zay Péter elismerte a vereséget.

11:17 2022.04.03.

Rosszullét Kiskunfélegyházán és Békéscsabán

A NVI honlapja szerint Békéscsaba (Békés 01. számú oevk 7. szavazókör) rosszul lett az szszb delegált tagja.

A bizottság értesítette a mentőket, akik elszállították őt. A bizottság megfelelő létszámmal tud tovább működni, a szavazás jogszabályok szerint folytatódott.

Kiskunfélegyházán (Bács-Kiskun 04. számú oevk 15. szavazókör) elájult és beverte a fejét a szavazófülkében egy idős választópolgár 6:40-kor. Mentőápolót hívtak hozzá, a szavazás zavartalanul folyt tovább.

11:09 2022.04.03.

Sorok és külföldi megfigyelők

A Szabad Európa munkatársának felvétele délelőtt 11 órakor készült a budapesti 7-es választókerület 84-85-ös szavazókörénél, a Madarász utcai tagóvodánál, ahol sorban állás alakult ki.

A Szabad Európa munkatársának felvétele 2022. április 3-án, délelőtt 11 órakor készült a budapesti 7-es választókerület 84-85-ös szavazókörénél, a Madarász utcai tagóvodánál.
A Szabad Európa munkatársának felvétele 2022. április 3-án, délelőtt 11 órakor készült a budapesti 7-es választókerület 84-85-ös szavazókörénél, a Madarász utcai tagóvodánál.

Újlipótvárosban,a XIII. kerületben, a 24-es szavazókörben viszont 9 óra körül nem volt sorállás, és kollégánk találkozott külföldi megfigyelőkkel is.

10:48 2022.04.03.

Kisbuszos láncszavazásos csalási kísérletről posztolt Szél Bernadett

A független országgyűlési képviselő a közösségi oldalán írt arról, hogy a megfigyelők a helyükön voltak, időben észlelték a solymári csalási kísérletet, ami miatt feljelentést tesznek.

Azt, hogy mit jelent és hogy működik a láncszavazás, megtudhatja a Szabad Európa videójából:

Egyszerűen: a legelterjedtebb választási csalás
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:01:59 0:00

10:43 2022.04.03.

Eltűnt a tömeg Londonban

A Telex beszámolója szerint három órával az urnanyitás után nyoma sincs a hajnali több száz fős tömegnek annál a nyugat-londoni konferenciaközpontnál, ahol a reggeli urnanyitáskor még mintegy kétszáz méteres volt a sor.

A nyitás után 40 perccel levonult a tömeg, londoni idő szerint 9 óra körül az ötven szavazófülke nagyjából fele kihasználatlan volt. A Szabad Európa is beszámolt korábban a Diaspora Aid elnevezésű civil alapítványról, amely amely nemzetközi gyűjtést szervezett azért, hogy segítse az Egyesült Királyságban élő magyarok szavazását., például eljutni azoknak a szavazókörökbe, akiknek erre nincs lehetőségük.

Az Egyesült Királyság területén csak három helyen, Londonban, Manchesterben és Edinburgh-ben lehet szavazni, így akár több száz kilométert kell utazniuk azoknak, akik élni akarnak alkotmányos jogukkal. A Diaspora Aid posztja szerint a választás délelőttjén sorra érkeznek hozzájuk az előregisztráltak, és a támogatásban részesülők.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG