Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án

Elsöprő Fidesz-győzelem, parlamentben a Mi Hazánk. Mi a következő napok forgatókönyve?

A Fidesz–KDNP kétharmaddal nyerte a 2022-es választásokat. Simán bejutott a Mi Hazánk, a bejutás közelébe se került a Kétfarkú Kutya Párt. Orbán Viktor szerint mindenki összefogott ellenük az ukrán elnöktől „a nemzetközi erőközpontokig”. Márki-Zay Péter elismerte a vereséget.

07:43 2022.04.03.

Tíz százalék körüli feldolgozottságnál közlik majd az első eredményt

Erről Nemzeti Választási Iroda elnöke, Nagy Attila beszélt az InfoRádóban. Azt mondta, hogy először az egyéni, utána a listás, majd a népszavazási szavazólapokat fogják megszámolni.

Arról is beszélt, hogy tesztelték a rendszert, két országos főpróbát is tartottak, amikor megnézték, hogy minden helyi választási iroda be tud-e jelentkezni, be tudja-e táplálni a megszülető eredményeket, és ezeket a rendszer képes-e összesíteni. Nagy Attila szerint a rendszer teljes mértékben felkészül a vasárnapi feladatokra.

07:55 2022.04.03.

Hadházy Ákos az elsők között szavazott

A Zuglóban induló jelölt a közösségi oldalán számolt be arról, hogy korán kelt, hogy az elsők között leadhassa a szavazatát. Azt kérte, hogy mindenki menjen el szavazni, és a részvételét ossza is meg a Facebookon, így mutatva példát azoknak, akik még mindig nem döntöttek arról, hogy választanak-e.

Hadházy egyebek között azt írta, hogy ez a meccs nincs lefutva és minden azon múlik, el tudnak-e vinni a választók magukkal olyan embereket is szavazni, akiknek ugyan elegük van a rendszerből, de nem hisznek a szavazatuk erejében.

08:05 2022.04.03.

Így buzdít szavazásra közösségi oldalán Orbán Viktor

Orbán Viktor részvételével tartották meg Székesfehérváron a Fidesz kampányzáró rendezvényét. A miniszterelnök-pártelnök a Városház téren azt mondta, tapasztalata szerint, ha Székesfehérvár belső részében nyer a Fidesz, akkor az egész országban nyer. Szerinte a Fidesz ellenfele a számukra kedvező állapotban van, „megbillent állapotban".

Orbán Viktor a Fidesz kampányzáróján, Székesfehérváron, 2022. április 2-án
Orbán Viktor a Fidesz kampányzáróján, Székesfehérváron, 2022. április 2-án

08:31 2022.04.03.

Szavazzunk ma egy jobb világra – írta közösségi oldalán Márki-Zay Péter

Több posztot is kitett a választás napján a Facebook-oldalára az egyesült ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Az Egységben Magyarországért a fővárosi Madách téren tartotta szombat délután kampányzáróját. Ezen Márki-Zay Péter egyebek között arról beszélt, hogy „annak érdekében, hogy a magyar fiataloknak ne kelljen elhagyniuk az országot, holnap mindenkinek el kell mennie szavazni".

A 444-nek arról is beszélt, hogy szerinte az országos verseny, és saját választókerületi meccse Lázár János ellen is nagyon szoros.

Az Egységben Magyarországért kampányzárója a budapesti Madách téren 2022. április 2-án.
Az Egységben Magyarországért kampányzárója a budapesti Madách téren 2022. április 2-án.

Lázár János szerint viszont „Márki-Zay április 3-án este tíz órára politikai hulla lesz”. A politikus a 24,.hu portálnak adott interjúban beszélt arról, hogy ha nem nyeri meg egyéni körzetét, ahol épp Márki-Zay az ellenfele, akkor visszavonul a politikától.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG