Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án

Elsöprő Fidesz-győzelem, parlamentben a Mi Hazánk. Mi a következő napok forgatókönyve?

A Fidesz–KDNP kétharmaddal nyerte a 2022-es választásokat. Simán bejutott a Mi Hazánk, a bejutás közelébe se került a Kétfarkú Kutya Párt. Orbán Viktor szerint mindenki összefogott ellenük az ukrán elnöktől „a nemzetközi erőközpontokig”. Márki-Zay Péter elismerte a vereséget.

14:48 2022.04.03.

A fővárosban egy helyen már lekörözték a 2018-as rekord részvételi adatokat

Pikó András, Józsefváros polgármestere osztotta meg közösségi oldalán, hogy a fővárosban egyelőre a 6-os evk-ban nőtt a reggel 9-es adatok szerint 2018-hoz képest a részvétel.

15:11 2022.04.03.

Egyelőre úgy tűnik, hogy elsősorban ott alakulnak ki sorok, ahol az átjelentkezőknek kell voksolniuk

Átjelentkező szavazók várakoznak a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában kialakított 115. számú szavazókörnél az országgyűlési választáson és népszavazáson 2022. április 3-án
Átjelentkező szavazók várakoznak a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában kialakított 115. számú szavazókörnél az országgyűlési választáson és népszavazáson 2022. április 3-án

15:27 2022.04.03.

Szavazatért húst ajánlanak, a Tiszta szavazás önkénteseit fenyegetik Makón

A Tiszta szavazás-programban a Civil Kollégium Alapítvány és az aHang toborzásával kilenc megyében több száz önkéntes őrszem, szórólaposztó, a TASZ révén pedig két tucat jogász segít elkerülni, dokumentálni és bejelenteni a választási visszaéléseket.

Közleményük szerint Makón, a Csongrád-Csanád megye 4. oevk-ban szavazatvásárlás gyanúját felvető cselekményt tapasztaltak munkatársaik. A Tulipán utcai és a Királyhegyesi utcai szavazókör előtt arra lettek figyelmesek, hogy kora reggeltől két-három autó órákon keresztül visszatérően megállt a két érintett szavazókör előtt, kiszálltak belőle szavazni igyekvő emberek, majd a szavazás után a szavazóköröktől nem messze lévő Bethlen utca 11. címen lévő telekre szállították őket ugyanezekkel az autókkal.

A helyi szavazók elmondása szerint azért ez a telek volt az autók célpontja, mert itt „a megfelelő helyre behúzott szavazatért öt adag húst adtak a disznóvágásból visszamaradt húsokból” nekik.

A civilek ezután megnézték a telket, ahol sütés-főzést és jövés-menést láttak az udvaron, de nem engedték be őket, arra hivatkozva, hogy a rendezvény nem nyilvános.

A szemtanúk rendőrt hívtak, akik ki is mentek, majd a helyi választási bizottsághoz irányították a civileket arra hivatkozva, hogy nem a rendőrség hatásköre intézkedni.

A Tiszta szavazás közösségi oldalán arról is írnak, hogy a makói szavazókör előtt zaklatták az aktivistáikat, kamerázták őket, fel akarták rúgni a pultjukat, miközben azt kiabálták: „Mindenki szavazzon a Fideszre!”

Egyszerűen: mit tehet, ha választási csalásra kényszerítik?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:01:41 0:00

15:43 2022.04.03.

Düsseldorfban óriási tömeg torlódott fel

A Mérce az egyik olvasójának beszámolójának alapján arról ír, hogy a németországi városban már délelőtt is több ezren vártak arra, hogy szavazhassanak. Németországban mintegy kétszázezer magyar él, dolgozik, és mindössze öt helyen szavazhatnak:

  • a berlini magyar nagykövetségen,
  • a müncheni főkonzulátuson,
  • a stuttgarti főkonzulátuson,
  • a düsseldorfi Leonardo Hotelben és
  • a nürnbergi Mövenpick Hotelben.

    Négy évvel ezelőtt négy helyen szavazhattak a Németországban élő magyarok, akkor összesen 11.378-en éltek a lehetőséggel, a legtöbben, mintegy négy és fél ezren Münchenben szavaztak.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG