Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án
Orbán Viktor miniszterelnök és a fideszesek a színpadon ünneplik választási győzelmüket a budapesti Duna-parti Bálna épületében 2022. április 3-án

Elsöprő Fidesz-győzelem, parlamentben a Mi Hazánk. Mi a következő napok forgatókönyve?

A Fidesz–KDNP kétharmaddal nyerte a 2022-es választásokat. Simán bejutott a Mi Hazánk, a bejutás közelébe se került a Kétfarkú Kutya Párt. Orbán Viktor szerint mindenki összefogott ellenük az ukrán elnöktől „a nemzetközi erőközpontokig”. Márki-Zay Péter elismerte a vereséget.

18:04 2022.04.03.

Részvétel 17 órakor: 62,92 százalék

Az NVI tájékoztatása szerint 17 óráig a választásra jogosultak 62,92 százaléka ment el szavazni. Ez 4.840.928 embert jelent a névjegyzékben szereplő 7.693.857 főből. Négy évvel ezelőtt a részvétel 63,21 százalék volt 17 órakor.

18:19 2022.04.03.

A beregsurányi háziorvos szerint a rendelőjébe jelentkeztek be kárpátaljai magyarok

A rendelőt adta meg tartózkodási helyének egy Fideszt támogató házaspár.

Révész Bernadett az ukrán határ közelében fekvő Beregsurány háziorvosa. Tegnap arról posztolt Facebook-oldalára, hogy Dobsa István és felesége magyar lakcímkártyáján a háziorvosi rendelő címe van megadva tartózkodási helyként.

A háziorvos szerint Dobsa István elismerte, hogy a rendelő címe az ideiglenes tartózkodási helye, de helytelen a többes szám használata. Dobsa szerint az orvos visszaélt hivatali jogkörével, és jogi útra terelik az ügyet.

Dobsa István a kárpátaljai Tiszakeresztúr korábbi polgármestere, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ifjúsági szövetségének elnöke. Felesége a Matthias Corvinus Collegium kárpátaljai régióvezetője, korábban az Európai Parlamentben is dolgozott. Mindketten nyíltan a Fidesz támogatói, gyakran jelennek meg Bocskor Andrea, a Fidesz EP-képviselőjének eseményein.

18:28 2022.04.03.

Nézze végig a korábbi választások után kialakult mandátumeloszlásokat!

18:49 2022.04.03.

Az NVB nem foglalkozik a Marosvásárhelynél kidobott szavazólapokkal

A Nemzeti Választási Bizottság szerint a választási eljárási törvény csak Magyarország területén érvényes, ezért nem foglalkoznak a Marosvásárhelynél talált kitöltött és kidobott szavazólapokkal – írja Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, március 30-án este több szavazólapot találtak eldobva zsákokban Erdélyben, a maros megyei Jedd község temetőjének környékén, egy építkezési hulladékkal teli területen. A szavazólapok az áprilisi magyarországi választásokra szólnak, és egy részük megégett.

Hadházy ezért beadványt tett az NVB-nél azt kérve, hogy semmisítsék meg a levélszavazás eredményét és ismételjék meg a teljes eljárást. A képviselő szerint a kidobott szavazatok kompromittálják a teljes levélszavazás eredményét.

Hadházy azt sem tudta meg, hogy ha a törvény csak Magyarország területén érvényes, akkor hogy lehet egyáltalán külföldön szavazni, illetve hogyan lehet figyelembe venni az eredmény megállapításakor a külföldön leadott szavazatokat. A szemét mellett talált erdélyi levélszavazatok ügyében feljelentést tett a Nemzeti Választási Iroda.

A levélszavazatok hitelességével kapcsolatban Szerbiában is komoly kérdések merültek fel. Ott nem a posta, hanem egy VMSZ-közeli szervezet kézbesítette a szavazólapokat, és a pártaktivisták sokszor azt szerették volna elérni, ha jelenlétükben szavaznak a helyi magyarok.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG