Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Már követségeket is biztosít a Fidesz kedvenc őrző-védő cége, a Valton


Kövér László érkezik a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésére Balatonfüreden 2020. február 12-én
Kövér László érkezik a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésére Balatonfüreden 2020. február 12-én

Konzulátusok és nagykövetségek védelmét vette át a Fidesz kihelyezett frakcióüléseit is biztosító Valton. Úgy néz ki, hogy Brüsszelben nagyjából ötször annyiért fogják csinálni, mint az előző cég.

Ezután a Valton fogja végezni az ungvári és beregszászi konzulátus és a bukaresti és brüsszeli nagykövetség objektumvédelmét – vette észre a K-Monitor.

A Fidesz kiemelt őrző-védő cége, a többek között a kihelyezett frakcióüléseket és a nagy állami rendezvényeket biztosító Valton szinte kizárólag állami és kormányközeli megrendelésekből él.

Most úgy tűnik, hogy kiugróan drágán fog dolgozni: a Valton Brüsszelben például a Reál-Véd nevű céget váltja, amely egy évre 69.300 euróért, azaz nagyjából 27 millió forintért végezte a munkát. Ez egy év egy hónapra 141 millió forintba fog kerülni a Valton esetében.

A közzétételben egyébként nem említik, hogy ez összefüggésben lenne az EU-s soros elnökséggel kapcsolatos feladatokkal.

Ehhez kapcsolódóan: Nemrég magánrepülős céget is vett a Valton

A K-Monitor hozzátette, hogy a Valton tavaly közel 23 milliárdos árbevételt könyvelhetett el, a tulajdonosainak fizetett osztalékot azonban egy trükkel elrejtették a nyilvánosság elől.

Ha bővebben érdekli a vállalat vagy a fideszes biztonsági cégek hálója, utánaolvashat a Válasz Online cikkében.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG