Külföldi sztárok és a magyar politika

Orbán Viktor miniszterelnök autóval vitte városnéző túrára Chuck Norrist, amikor a színész Magyarországra látogatott 2018-ban.

Cate Blanchett, Arnold Schwarzenegger és most legutóbb George Clooney. Hírességek, akik így vagy úgy, de belekeveredtek a magyar politikába. Képekben mondjuk el történeteiket.

Scarlett Johansson színésznő, miután otthagyta kézlenyomatát egy hollywoodi rendezvényen 2019-ben.

Scarlett Johansson a tudtán kívül keveredett bele a 2019-es önkormányzati választás előtt a magyar belpolitikába. A színésznő egy forgatás miatt járt Budapesten, amikor Tarlós István akkori főpolgármesterrel is találkozott. A Bors című kormánybarát bulvárlap azt engedte sejtetni, hogy a színésznő a polgármester munkásságát dicsérte. Az esetet követően Johansson közleményt adott ki, amelyben tisztázta, pusztán csak a város szépségét méltatta, szó sem volt arról, hogy Tarlóst mint politikust dicsérte volna.

Orbán Viktor miniszterelnök autóval vitte városnéző túrára Chuck Norrist 2018-ban.

Chuck Norris egy 2018-as magyarországi látogatása alkalmával találkozott Orbán Viktorral, akit később a barátjának nevezett. Az akciófilmjeiről, valamint Magyarországon a Walker a texasi kopó című sorozatról ismert színészt Orbán Viktor maga vitte el várost nézni.

George Clooney egy afrikai korrupcióról szóló konferencián vesz részt Londonban 2019-ben.

A közelmúltban nagy visszhangot váltott ki a magyar közéletben, hogy George Clooney egy interjúban azt mondta, hogy az új filmet, amiben szerepel (The Midnight Sky) a világban tapasztalható gyűlölet is inspirálta. „Vegyük például Bolsonarót Brazíliában vagy Orbánt Magyarországon” – mondta.

Mark Ruffalo színész, amint megérkezik a 88. Oscar-jelölteknek szervezett ebédre Beverly Hillsben.

„Gratulálok! Új fejezet kezdődik Magyarország számára!” – írta a Marvel szuperhősös filmjeiben Hulk karakterét alakító amerikai színész 2019-ben, miután az ellenzék jelöltjei több városban is meglepetés-győzelmet arattak a magyar önkormányzati választásokon, valamint Budapesten is az ellenzék közös jelöltje nyert. Ebből a mondatból az olvasható ki, hogy Mark Ruffalo az ellenzék táborát pártolja.

Orbán Viktor egy közös képet készít Arnold Schwarzeneggerrel 2017-ben.

2017. januárjában Orbán Viktor éppen Brüsszelbe tartott, amikor váratlanul nem másba botlott bele mint a Terminátorba. Arnold Schwarzeneggerrel egy szelfit is lőtt a miniszterelnök, amelyet Facebook-oldalán posztolt. Schwarzenegger egyébként ott volt Andy Vajna temetésén is, ahol Orbán Viktor felkérésére beszédet is mondott.

Cate Blanchett színésznő a 77. Velencei Filmfesztiválon.

A nemzetközi filmes és színházi élet több tucat ismert alakja nyílt levélben tiltakozott a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása miatt. Az aláírók között volt Cate Blanchett, Peter Brook és Stephen Frears.

Bernard-Henri Levy filozófus a francia elnökkel való találkozójára érkezik meg 2019-ben.

2019-ben az ismert francia író és filozófus, Bernard-Henri Lévy egy, az akkori Indexnek adott interjúban élesen kritizálta a magyar miniszterelnököt és rendszerét. Személyesen is találkozott Orbán Viktorral. A két és fél órás beszélgetés után úgy nyilatkozott, hogy bár továbbra sem ért egyet Orbánnal, legalább "már érti”, miért változott meg ennyire a magyar politikus.​

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!