Szivárványos hétvége

Az UEFA úgy döntött, nem bünteti meg Manuel Neuert, a német válogatott kapusát, amiért szivárványszínű karszalagot viselt a szombati, Portugália elleni mérkőzésen. A szövetség azzal indokolta döntését, hogy a szalag „a sokszínűséget, így jó ügyet képvisel”, és nem politikai szimbólum, amelynek viselését az UEFA tiltja.

Fiola Attila (k) gólja a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország–Franciaország-mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én. A társházigazda magyar válogatott 1–1-es döntetlent ért el a világbajnok francia válogatott ellen.

Dieter Reiter, München polgármestere is támogatja azt a kezdeményezést, hogy szivárványszínekben tündököljön a stadion a magyar–német-meccs alatt június 23-án. A Spiegelnek azt nyilatkozta, hogy ezzel azt szeretnék üzenni: München városa kiáll a sokszínűség és a tolerancia mellett.

A New York-i Times Square-en jógával ünnepelték a nyári napfordulót.

A nyári napforduló alkalmából Stonehenge-ben is összegyűltek, annak ellenére hogy Nagy-Britanniában újra korlátozások léptek életbe a járvány miatt.
 

Az új-zélandi Laurel Hubbard súlyemelő az első transznemű olimpikon (a kép még egy 2018-as versenyen készült).
 

Június 20-án köszöntöttük az apákat.

A riói Copacabana strandon virágokkal emlékeztek a koronavírus-járvány félmillió brazil áldozatára június 20-án.

Foci-Eb, napforduló, apák napja: eseménydús volt a hétvége.