A szankciók nyomában jártunk, 65 éves lett a Trabant – A hét legjobb képei és videói

Your browser doesn’t support HTML5

Szovjet érából való fegyverekkel harcolnak az ukrán egységek

Az elmúlt hét napban új részt láthattak Szabadon című műsorunkból, amelyben a brüsszeli szankciók valódi hatásairól tudhattak meg többet. Emellett megemlékeztünk a születésnapos Trabantról, de rokonaikat kutató és retró fegyverekkel harcoló ukránokról is esett szó.

Ez a hét sem telt el a frontvonalból érkező érdekes videó nélkül: olyan ukrán katonákkal beszélgettünk, akik náluk is idősebb fegyverekkel harcolnak. Azt mondják, hogy bár a szovjet korból való fegyverzet régi, még mindig nagyon hatékony.


Immár második epizódjával jelentkezett a héten új tényfeltáró-oknyomozó műsorunk, a Szabadon. Benyó Rita ezúttal annak járt utána, hogy mi valójában a szankciók ára.


Képekben mutattuk meg, hogy a tudomány és a hozzátartozók segítségével hogyan gyorsulhat fel az izjumi tömegsír halottainak azonosítása.

Az áldozatok hozzátartozói segítenek a kelet-ukrajnai háborús bűnök kivizsgálásában

Végül megemlékeztünk​ a szocializmus és a keleti blokk egyik jelképéről, a hét elején 65. születésnapját ünneplő Trabantról is. A kétütemű motor jellegzetes hangja, a műanyag karosszéria ikonikus vonalai, az évekig tartó várakozás, hogy megérkezzen – ezek mind a kis keletnémet csoda nyújtotta életérzéshez tartoztak.