A szörnyek a négy fal között járnak

A családon belüli gyermekbántalmazási esetekben az ügyek 85 százaléka éveken keresztül tart, majd a gyermeket otthonba zárják, a bántalmazó szülő pedig megússza felfüggesztettel – derül ki egy friss tanulmányból. Az iskolapszichológus azt a szakvéleményt adta róla, hogy „furcsa”; csak felnőttként kapta meg a diagnózist autizmus-spektrumzavarról. Animációs filmet készített az autizmusról, és pszichológusnak tanul, hogy segíthessen a sorstársain. A hét legnépszerűbb közösségimédia-tartalmaiból válogattunk.

Gyermekként, ahogy mondja, ufónak képzelte magát, társai kirekesztették, bántották, az iskolapszichológus azt a szakvéleményt adta róla, hogy „furcsa”. Már 24 éves volt, amikor megkapta az autizmus-spektrumzavarról a diagnózist. Addig kiírta, kirajzolta magából minden fájdalmát, és zenét hallgatott, miközben elképzelte, hogy bár most minden rossz, de majd később más lesz, ad majd valamit az emberiségnek, amivel segíteni tud. Úgy érzi, végre eljött ez a pillanat. A Szelfi vendége Csépke Bernadett Nadin volt:

Ehhez kapcsolódóan: Csépke Bernadett Nadin: „Most szerzem meg a harmadik diplomámat, de az élethez nincs forgatókönyvem”

Van egy kisfiú, aki még be sem töltötte a harmadik életévét, amikor mentőhelikopterrel kórházba kell szállítani, mert állítólag elesett otthon. Bár az orvos feljelentést tesz, a nyomozást megszüntetik. Két évvel később a kórház újra jelez, mert ezúttal égési sérülésekkel kerül be hozzájuk a gyerek. Egy hónappal később már az óvoda is jelzi, hogy mindkét tenyerén és farpofáján körkörös alakú égési sérülések vannak. Ekkor jut arra a következtetésre a gyermekjóléti központ, hogy „vélhetőleg gyermekbántalmazás gyanúja merült fel”, ezért eljárás indítását kérik. Több mint két év telt el az első jelzés óta, több mint két évig maradt bántalmazó családja körében a kisfiú.

Ehhez kapcsolódóan: Kriminológus: „Meg nem büntetett bűnösök, magukra hagyott áldozatok”

980 százalékkal nőtt a tüzek száma a brazíliai Pantanalban, a világ legnagyobb trópusi vizes természeti területén, amely számos állatfaj, például jaguárok, tapírok, kajmánok, anakondák otthona. Most környezetvédelmi vészhelyzetet hirdettek:

Klímaváltozás Brazíliában: tűz pusztítja a világ legnagyobb trópusi vizes élőhelyét

A svájci békecsúcson részt vevő országok elfogadták az Ukrajna és Oroszország közötti békemegállapodás alapelveit, és ígéretet tettek arra, hogy meghívják Oroszországot egy második nemzetközi gyűlésre. Az ukrajnai békéről szóló nemzetközi találkozón mintegy száz ország és szervezet vett részt a svájci Bürgenstock üdülőhelyen. Oroszországot nem hívták meg, Kína pedig nem vett részt.

Your browser doesn’t support HTML5

Svájci békecsúcs: „a következő találkozónak a háború végét kell jelentenie”

Végül arról is megemlékeztünk, hogy egy éve történt a Földközi-tenger egyik legszörnyűbb hajókatasztrófája, amelynek máig nincs felelőse:

Senki sem felel a görög partoknál tavaly vízbe fulladt ötszáz ember haláláért