A végtelen magyar vízkészlet mítosza, Magyar Péter és a kórházi kánikula

A mögöttünk hagyott héten szakértőt kérdeztünk a magyar vízügyi helyzetről és elemzőt a nyári feladataikat elvégző vagy ellustálkodó politikusokról. Emellett mutattunk képeket a kurszki ukrán betörésről és a pusztító görög bozóttüzekről. Népszerű közösségi és multimédiás anyagainkból válogattunk.

2026-ban mutatkozik esély a kormányváltásra, ha addig megépül egy valódi alternatíva – mondta Ruff Bálint kampánytanácsadó az Elemző e heti részében. Szerinte Magyar Péternek és a Tisza Pártnak nem szabad elmerülnie a budapesti politikai mocsárban, ha ő akar lenni az alternatíva.

Több víz folyik ki Magyarországról, mint ami hozzánk érkezik. Közben egyre kevesebb a csapadék és egyre több az aszályos napok száma. Az elsivatagosodás legjobban az Alföldet és a Nyírséget fenyegeti, főleg, hogy mindemellett elképesztő a vízpazarlás országszerte. Lukács Balázst, az Ökológiai Kutatóközpont tudományos főmunkatársát kérdeztük a Szabadon Pluszban.

A szárazság és következményei máshol még pusztítóbbak. Görögországban hétszáz tűzoltó megfeszített munkája ellenére negyvenezer hektárnyi területet taroltak le a tüzek. Iskolák, lakóházak, üzletek, szőlő- és olívaültetvények váltak a láng martalékává. Képgaléria:

Oroszország további tankokat, tüzérségi és rakétarendszereket telepít a Kurszki területre, és terrorizmusellenes intézkedéseket vezetett be a határ menti területeken, miközben megérkeztek a határon átnyomuló ukrán hadseregről készült első fotók.

Ukrajna sokkoló bizonyítékokat közölt az oroszországi támadásról

Végül jöjjön Zara Eszmaili története, aki Iránban fejkendő nélkül énekelte Amy Winehouse Back to Black című slágerét Teherán utcáin. Tettéért bebörtönözték.

Your browser doesn’t support HTML5

Fejkendő nélkül énekelt egy nő Teheránban, ezért került börtönbe