„Maga Mr. Attaie? Evakuálni fogjuk Afganisztánból” – Hogy került Budapestre az afgán NATO-tolmács?

Your browser doesn’t support HTML5

Ezen a héten is összegyűjtöttük legnépszerűbb videóinkat, podcastjeinket és infografikáinkat. Megannyi kérdést fogalmaztunk meg, a válaszokat itt mind megtalálja egy helyen.

Hogy került egy volt NATO-tolmács Kabulból Budapestre? Interjúnk Fatah Attaiével, aki Afganisztánban a magyar kontingenssel is dolgozott, majd a tálib hatalomátvétel után egy magyar veterán és a külügyminisztérium segítségével menekült meg a tálibok elől.

Your browser doesn’t support HTML5

„Féltem, hogy megölnek a tálibok" – magyarok mentették ki a tolmácsot Kabulból

Számítanak-e a roma életek? Podcastünk Zsigó Jenővel, a rendszerváltás utáni roma önszerveződés meghatározó alakjával a cigányság kiszolgáltatottságáról, a romák politikai képviselőiről, akiket Zsigó kápóknak és barnabőr-kereskedőknek nevezett, illetve a rendszerváltás utáni kormányok és a magyar társadalom bűneiről.

Your browser doesn’t support HTML5

Számítanak a roma életek? – Zsigó Jenő a cigány–magyar és a magyar politikáról

Túlélheti-e az elmúlt tizenkét évet a magyar egészségügy?

Vovesz Tibor beszélgetése Fazekas Pálmával, aki nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy az egészségügy évtizedes változásait dolgozza fel az adatok oldaláról. Hallgassa meg a Sztoriban legutóbbi adását!

Your browser doesn’t support HTML5

Sztoriban – Túlélheti-e az elmúlt tizenkét évet a magyar egészségügy?

Mekkora támogatást ad a NATO Ukrajnának? Multimédiás cikkünkben grafikonokon és térképeken tekintheti át, milyen segítséget kapott a háborúra készülő Ukrajna. Ezenfelül az esetleges ukrán–orosz háború társadalmi megítélésével is foglalkoztunk a cikkben – grafikonjaink azt is megmutatják: az oroszok többsége sem szeretné, hogy az orosz hadsereg bevonuljon Ukrajnába.

UKRÁN HELYZET Mekkora támogatást ad a NATO Ukrajnának?

Ukrán szerkesztőségünk videót is készített arról, hogyan készülnek a háborúra keleti szomszédaink.

Your browser doesn’t support HTML5

„Lövésre készen állok” – Gyerekek és nyugdíjasok is gyakorlatoznak Ukrajnában

Mennyi pénzt ér meg a hatalom?

Töltse ki kvízünket, amelyből megtudhatja, mennyi pénzt költenek közösségimédia-kampányra a kormánypárti és az ellenzéki reklámozók. Annyit elárulunk, hogy Magyarország az EU-ban is az élmezőnyben van, ami a facebookos politikai hirdetésekre költött milliókat illeti.