Kreml-kritika: Putyin születésnapján lőtték le az újságírónőt

Your browser doesn’t support HTML5

Tizenöt évvel ezelőtt gyilkolták meg Anna Politkovszkaját, a Kreml-kritikus oknyomozó újságírót. Afganisztán húsz évét mutatja be egy felnövő fiatal szemével egy rangos díjakat nyert dokumentumfilm. Pandora-iratok: több mint 11,9 millió fájl szivárgott ki. A Szabad Európa heti multimédiás összefoglalója.

Anna Politkovszkaja azzal vádolta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy leszámol a demokráciával Oroszországban. 2004-ben rosszul lett, valószínűleg megmérgezték, de ebbe nem halt bele. Az újságírónő 2006. október 7-én vesztette életét, miután háza liftjében többször rálőttek.

Your browser doesn’t support HTML5

Egy elhallgattatott újságíró: Anna Politkovszkaja

Az ellenzéki visszalépési huzavona mellett talán a Pandora-iratok kiszivárgása volt a legnagyobb port kavaró hír az elmúlt egy héten. Infografikán foglaltunk össze néhány, a botrányt bemutató fontos számot.

A Covid delta-variánsa egyre több gyermeket betegít meg – derül ki a legfrissebb amerikai számokból. Fotós tudósítás egy St. Louis-i gyermekkórház Covid-részlegéről.

A legkisebb fertőzöttek

A gyermekkorom és az országom: Húsz év Afganisztánban. Ez a címe annak a dokumentumfilmnek, amely egy felnövő fiatal szemével mutat be húsz évet az ország életéből. A film egyik rendezője is megszólal a videóban.

Your browser doesn’t support HTML5

A gyermekkorom és az országom: húsz év Afganisztánban

Hetente jelentkező, Szelfi című podcastsorozatunk vendége ezúttal Szilvási Léna, az SOS Gyermekfalvak egyik igazgatója volt. A gyermekvédelem nemcsak munkájának, de magánéletének is szerves része, amelyről a podcastban is mesélt Jakab-Aponyi Noéminek.

Your browser doesn’t support HTML5

"Mindennap öt kiskorú lány szül gyereket"

Végül egy videót ajánlunk figyelmébe, amely egy szokatlan, egyre több országban tapasztalt jelenséget mutat be. Mi köze lehet egy-egy TikTok-videónak egy neurológiai betegséghez, a Tourette-szindrómához?

Your browser doesn’t support HTML5

TikTok-tickek: okozhat Tourette-szerű tüneteket a közösségi média?