Az izjumi kórházban a dolgozóknak is gyógyulniuk kell

Egy beteg sétál el a kelet-ukrajnai Izjum kórházának egykori sebészeti osztálya mellett, amelyet egy orosz támadás lerombolt. Az intézmény személyzete az orosz megszállás alatt töltött hat nehéz hónap emlékeivel küzd.

A kórház személyzete négy hónapig végzett műtéteket a pincében a háború kezdeti napjaiban és Izjum orosz megszállása alatt. A tél közeledtével azt fontolgatják, hogy visszaviszik a műtéteket az alagsorba.

Egy beteg, Vagyim Nazarov beszélget Denisz Zmakin önkéntessel a kórház előtt, amely az egyetlen működő egészségügyi intézmény maradt, miután az orosz csapatok március elején lerohanták Izjumot.
 

A lerombolt sebészeti osztály. Az épületek fizikai sérüléseit és az ellátást nyújtó és kapó emberek lelki sebeit is időbe telik majd helyre hozni.

Jurij Kuznyecov baleseti sebész (balra) segít az ápolóknak egy beteget az ágyra helyezni. Az a maroknyi orvos, ápoló, mentős és patológus volt az egyetlen remény az izjumi lakosok számára, aki az orosz megszállás alatt is itt maradt.

Kuznyecov megmutatja a kórház pincéjét, amelyet az orosz csapatok heves bombázása és megszállása alatt sebészeti osztályként használtak. Júliusig ő maga is az alagsorban lakott. 

A doktor ezzel az autóval jár. A kocsi az orosz bombázások során rongálódott meg.

Fedir Zdebszkij patológus a rögtönzött hullaházat mutatja meg. Lábprotézise ellenére továbbra is a kórházban dolgozik, hogy biztosítsa a halottak katalogizálását.

Miközben egy megölt kollégájuk elvesztését gyászolják, a korábban megszállt ukrajnai Izjum város kórházi dolgozói a kemény tél közeledtével a pincében való munkára készülnek.