"Ha egy kép többet ér minden szónál..."

Your browser doesn’t support HTML5

Összegyűjtöttük a hét legnépszerűbb multimédiás tartalmait a Szabad Európán. Exkluzív interjú Cihanouszkajával, felvételek a nagy európai árvizekről, Pegasus-infografikák és búcsú egy Pulitzer-díjas fotóriportertől, akit megöltek a tálibok.

Ismét összegyűjtöttük a hét legnépszerűbb multimédiás tartalmait a Szabad Európán.

Exkluzív interjút adott az Amerika Hangjának Szvjatlana Cihanouszkaja belarusz ellenzéki vezető, aki első hivatalos látogatására érkezett az Egyesült Államokba. Az USA magas rangú vezetőivel való személyes találkozóit nemcsak Belarusz, de Moszkva is figyelemmel kíséri.

Your browser doesn’t support HTML5

Cihanouszkaja Washingtonban: "azt akarom, hogy Amerika napirenden tartsa Belaruszt"

Száz éve nem látott esőzések okoztak árvizeket Európa-szerte. Sokak otthona súlyosan megrongálódott. Volt, aki a közelmúltban végzett teljes körű felújítást, most mindent elölről kell kezdenie. Videóban mutattuk be, ahogyan Angela Merkel és a belga királyi pár is felkereste a katasztrófa sújtotta területeket.

Your browser doesn’t support HTML5

“Mindent elvesztettünk” – Angela Merkel az árvizek sújtotta területekre látogatott

A Pegasus botrányról több cikket is írtunk, illetve az ügy kapcsán korábbi lehallgatási ügyeket is felelevenítettünk. Infografikánkon összehasonlíthatja, milyen mértékben éltek vissza a kémprogrammal a világ különböző országaiban.

Ehhez kapcsolódóan: Így működik a Pegasus kémprogram

Új podcast-sorozatot indítottunk, melyben elődünk, a Szabad Európa Rádió korábbi, időtálló műsorait elevenítjük fel. Ebben az epizódban a negyven éve, 1981. július 1-jén elhunyt Breuer Marcell építészre emlékezünk.

Your browser doesn’t support HTML5

"Optimista vagyok, ez az egyetlen, amitől félek" - archív interjú Breuer Marcellel

A Szabad Európa "Hihetetlen határok" (Mad Maps) címmel indított egy ismeretterjesztő sorozatot, melyben a világ legfurcsább határainak történetét járjuk körül. A sorozatnak magyar nyelven ez a második része, az első egy híres európai exklávéról szólt.

Your browser doesn’t support HTML5

Hihetetlen határok: hogyan jött létre a "csirkenyak" Indiában?

A Reuters fotóriportere elkísérte egy bevetésre az afgán különleges egységek egyik alakulatát. Lefényképezte, ahogyan fegyveres harcban kiszabadítanak a tálibok fogságából egy afgán rendőrkapitányt Kandahar déli részén. A veszélyes küldetésre hajnalban indultak. Az akció közben használt nyolc terepjáróból hármat találat ért. A 38 éves, Pulitzer díjas indiai fotós, Danish Siddiqui a küldetés során életét vesztette. Korábban több fotója megjelent nálunk is.

Képek az afgán harcvonalról: fegyveres mentőakció és rakétatámadás

Ehhez kapcsolódóan: Eltemették a tálib támadásban meghalt fotóriportert