Szaúd-Arábia: futurisztikus felhőkarcolók és az évezredes tradíciók

A Kingdom Centre, arab nevén Al Mamlaka torony egy felhőkarcoló a szaúdi főváros Rijád közponmtjában. Ez a második legmagasabb felhőkarcoló Szaúd-Arábiában, 302,3 méter magas. Az Al Mamlaka Tower tulajdonosa Al-Valíd bin Talál, a szaúdi királyi család hercege. 

Szaúd Arábia fővárosa Rijád, nevének jelentése "a kertek".

Dzsidda az ország gazdasági és turisztikai központja

Lakóház Dzsiddában

Al-Masdzsid an-Nabawī "a Próféta mecsetje" ez a Mohamed próféta által Medinában épített második mecset, a világ második legnagyobb mecsete és legszentebb helye a mekkai Maszdzsid al-Haram után. A mecset Medina szívében található, az egyik fő zarándokhely az iszlám hitűek számára.

Dzsidda, az ország második legnépesebb városa Rijád után

Kifőzde Dzsiddában, a város a Vörös-tenger partján fekszik

Dzsannat al-Baqīʿ Medina legrégebbi és első iszlám temetője. A Próféta mecsetétől délkeletre található, itt található Mohamed próféta családjának és barátainak néhány sírja is.

A Maszmak erőd egy agyagból és vályogtéglából épült erőd a szaúd-arábiai Rijádban. Az erődöt 1865-ben építették 'Abdurrahman ibn Szulejmán Al-Dabaan herceg számára a Dzsabal Sammar emirátus alatt, és fontos szerepet játszott Szaúd-Arábia egyesítésében: az erődben zajlott a rijádi csata, a szaúdi egyesítés egyik legfontosabb konfliktusa. 1995 óta az erődöt múzeummá alakították át.

Az Abdul Aziz király történelmi központ Szaúd-Arábia fővárosában. Egy régi udvarház, egy könyvtár, egy konferenciaépület és több park található benne, hosszú, zöld mezőkkel és vízzuhatagokkal.

Kereskedő Dzsiddában

A Quba-mecset mecset Medinában. Az iszlám vallás negyedik legszentebb helye, a mekkai Nagy Mecset, a medinai Nabawi Mecset és a jeruzsálemi Szikla Mecset után. Mohamed iszlám próféta életében, az i. sz. 7. században építették. Az első követ állítólag a próféta rakta le.Saudi Arabia gallery

Férfiak egy rijádi kávézóban

Medinában készül a kép, amely Mekka után az iszlám vallás második legszentebb városa