Lesz-e új Felcsút Hódmezővásárhelyből, és miről álmodik egy afgán fiú Magyarországon?

Your browser doesn’t support HTML5

Mi a véleménye a hódmezővásárhelyieknek Márki-Zay Péter sikeréről? Miről álmodik egy Magyarországon élő afgán fiú? Kisajátította-e a kormány a keresztény jelzőt az evangélikus lelkész szerint? A héten is összegyűjtöttük legnépszerűbb videóinkat, podcastjeinket, infografikáinkat és képgalériáinkat.

Megkérdeztük a hódmezővásárhelyieket, mit szólnak Márki-Zay Péter sikeréhez az előválasztás második fordulójában, és látnak-e esélyt arra, hogy a településük lesz az új Felcsút, ha tavasszal miniszterelnök lesz a polgármesterükből.

Your browser doesn’t support HTML5

"Vásárhelyi gyerök" – mit szólnak a hódmezővásárhelyiek MZP sikeréhez?

Forgattunk Jannal is, aki kétévesen került Afganisztánból Magyarországra. Többet élt az úton, mint a hazájában, pár dologra mégis emlékszik Kabulból. Egyszer szeretne elmenni a szülővárosába, de addig is egy dologra koncentrál: a focilabdára. Mindennap edz – profi játékos szeretne lenni.

Your browser doesn’t support HTML5

"A jövőt mindig egy labdával képzelem el" – egy afgán fiú álma

A Szelfiben ezúttal Bolba Márta evangélikus lelkésszel beszélgetett Báthory Róbert. A lelkész szerint a kormány markában vannak az egyházak, nagyon kevés mozgásteret adva nekik. Arról is kérdeztük őt, miért indult el Dopeman és a Fidesz ellen a nyolcadik kerületi önkormányzati választáson, és hogy szerinte az Orbán-kormány kisajátította-e a keresztény jelzőt.

Your browser doesn’t support HTML5

Bolba Márta: „Egy fideszes politikus mondta nekem, hogy a keresztény Európa védelmében legyünk rasszisták”

Infografikán szemléltettük, milyenek a magyar nyugdíjasok életkörülményei világviszonylatban. A sor végén kullogunk ezen a listán:

Beszámoltunk videóban arról is, hogy a WHO szerint valószínűsíthetően a koronavírus egy másik állaton keresztül terjedt át a denevérről az emberre, de további kutatásokra lenne szükség. A szervezet szerint újonnan felállított tanácsadó testületük lehet az utolsó esély arra, hogy a kutatók megértsék, honnan ered a Covid–19.

Your browser doesn’t support HTML5

Ez lehet az utolsó esély a Covid eredetének megismerésére?

Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki vezetőnek ítélte oda szerdán az Európai Parlament a gondolat- és véleménynyilvánítás szabadságáért folytatott küzdelem elismerésére létrehozott Szaharov-díjat. Utánanéztünk, kik kapták meg korábban az elismerést.

Emberi jogi díjat kapott Navalnij – Kiket díjaztak a korábbi években?

A héten elhunyt Csíkszentmihályi Mihály akadémikus, Széchenyi-díjas pszichológus, aki megfogalmazta a flow-élményt. Infografikán mutattuk be, mi is ez pontosan:

Végül tudósítottunk arról is, hogy a tálibok összegyűjtik és elvonóra kényszerítik a drogosokat Kabulban. Az ENSZ jelentése szerint Afganisztán lakosságának tíz százaléka kábítószerfüggő.

A tálibok összegyűjtik és elvonóra kényszerítik a drogfüggőket